
Margarita gibi hafif pizza ile hafif gövdeli kırmızı şaraplar eşleştirilebilir. Aromatik taze fesleğen ve diğer taze malzemeler (domates ve manda mozarella) ile roze şaraplar da uyum sağlayabilir.
Üzümler; Garnacha, Kalecik Karası, Sangiovese, Çalkarası, Papaskarası

Kullanılan peynir çeşidine göre üzüm çeşitleri değişebilir. Mozarella, parmesan, emmental ve gorgonzola peynirlerinden yapılmış dört peynirli bir pizzada gorgonzola peynirinin baskın aroması ile aromatik beyaz şaraplar, hafif gövdeli meyvemsi kırmızı şaraplar, ve dömi sek şaraplar uyum sağlayabilir.
Üzümler; Misket, Valpolicella, Riesling, Gewürztraminer, Kolorko, Keten Gömlek, Kalecik Karası

Deniz mahsullerinin tuzlu yapısı ile asitli, hafif-orta gövdeli beyaz şaraplar ve orta gövdeli, düşük-orta tanenli, orta yüksek asitli siyah üzümler eşleştirilebilir.
Üzümler; Emir, Sidalan, Sauvignon Blanc, Vasilaki, Merlot, Kalecik Karası, Narince, köpüren şaraplar

Pepperoni güçlü bir şarküteri ettir. Çeşitli baharatlarla zenginleşen bu şarküteri et ile aromaları dengelemek için yoğun tatlara sahip güçlü bir şarap eşleştirilebilir.
Üzümler; Cabernet Franc, Barbera, Acıkara, Merzifon Karası, Shiraz, Öküzgözü, Merlot

Mantardan gelen umami tadı dengelemek için meşe fıçıya girmemiş, düşük tanenli siyah üzümlerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Pinot Noir, Kalecik Karası, Merlot, Öküzgözü, Papaskarası