Parma merkezinin dışındaki yedi müzeden oluşan Musei del Cibo, Emilia-Romagna bölgesindeki İtalyan mutfağının temel unsurlarına dayanıyor.
Domates, makarna, Parmigiano-Reggiano, Felino salamı, Parma jambonu (prosciutto), Culatello di Zibello (daha az bilinen - Parma jambonunun diğer eşi) ve şarap (ayrıca kuruluş, gelecek yıl bir porçini mantarı müzesi açmayı hedefliyor). Müzedeki sergilerin hepsi aynı formatın izinden gidiyor.
Ürünün tarihçesi, yetiştirmek ve pişirmek için kullanılan araçlar, ürünlerin sanattaki yeri ve günümüzde nasıl kullanıldığı gibi çeşitli konulara ortak bir çerçeveden bakıyor. Tarih bölümleri ise eğlenceli bilgiler sunuyor. Mesela, domatesler İtalya'ya 16. yüzyılın ortalarında İspanyol istilacılar aracılığıyla Peru ve Ekvador'dan gelmiş. Şarap, domates ve salam natürmort resimlerinin en sevilen konularıymış. 15. yüzyılda 18 kg'lık bir Parmigiano-Reggiano çarkı için 50 kadar ineğin sütü gerekiyormuş…
Makarna ve domates müzeleri bir arada bulunurken, kalanlar şehir merkezinin güney ve kuzey batısında yer alıyor. Zeytinyağı eksik kaldı diye endişelenmeyin. Çünkü Parmesan müzesine arabayla 15 dakika yakınlıkta bir zeytinyağı müzesi de var.
Kapak görsel kaynak: https://artemilia.it/en/news-en/discover-the-food-museums-of-the-parma-province/
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ