Güçlü koku belleği güçlü tanımlama yeteneği sağlar.
Koku hafızanızı güçlendirerek tadımlarda aromaları ayırt etme yeteneğimizi geliştirebiliriz.
Peki tat hafızamızı nasıl güçlendiririz?
Öncelikle her fırsatta en yakınınızdaki manava gidip satın alacağınız mevsimine uygun farklı meyveleri tek tek koklayabilirsiniz.
Örneğin; şeftalinin en kokulu olduğu ay olan haziranda yakınınızdaki bir manavı ziyaret edebilirsiniz.
KENDİ AROMA KİTİNİ NASIL HAZIRLARSIN?
Daha uzun süre dayanan baharatlar ve malzemeleri ayrı kavanozlara koyarak kendi kitinizi hazırlayabilirsiniz.
· Pimpinella Anisum
· Vanilya
· Çubuk Tarçın
· Kekik
· Karabiber
· Kurutulmuş Tütün
· Kuru Üzüm
· Sedir
Bazı tanıdık aromalar..
Anasonà Barbera, Zinfandel
Karabiberà Cabernet Sauvignon ve Syrah
Frenk Üzümüà Cabernet Franc
Yeşil Dolmalık Biberà Sauvignon Blanc
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ