Scotch aslında İskoç’lara verilen bir isim yani “İskoçya’ya has” anlamına geliyor.
Bu şu demek, eğer bir viskinin üzerinde “Scotch” yazıyorsa;
-mutlaka bu viskinin İskoçya sınırları içerisinde üretilmesi,
-orada damıtılması,
-İskoç kaynaklarını ağırlıklı olarak kullanması,
-İskoçya’da olgunlaşması ve
-İskoçya’da şişeleniyor olması anlamına gelir.
Tabi ki hikaye çok çok uzun ama kısaca bahsetmek gerekirse ham madde olan tahıl, genelde İskoçya’dan kullanılır. İskoç’lar ağırlıklı olarak arpa kullanılırlar ve bu arpalar, dünyanın en ince kabuklu arpalarıdır.
Bunun haricinde İskoç’lar doğal nehir ve kaynak suları kullanırlar. Hatta bazı viskiler buzul suları ile yapılmaktadır. Özellikle dağlık bölgelerdeki damıtım evleri bu soğuk su kaynaklarını kullanırlar.
Ayrıca dünyanın farklı yerlerinden içinde farklı, değişik içkiler beklemiş fıçıları toplar ve bu fıçılarda viskilerini olgunlaştırırlar. Böylece dünyanın farklı yerlerinin tatları ve kokularını da yine o İskoç viskilerine geçirmiş olurlar.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ