Kokteyl efsanesine göre, hazırlanan ve özellikle kokteyl olarak adlandırılan ilk içecekti. 1830'lu yıllarda Peychaud adında bir Fransız, New Orleans'taki eczanesinin tezgahının arkasında bu karışımı bir coquetier (yumurtalık) içinde servis ediyordu. Hikayeye göre cocquetier, yanlış telaffuz edildiğinde "kokteyl" terimiyle sonuçlanıyor. Peychaud, başlangıçta konyak ve bitterden yapılan bu içeceği, rahatlatıcı sindirim için bir araç olarak buldu. 1850'li yıllara gelindiğinde kokteyl son derece popüler hale geldi ve bunu yapmak için kullanılan ithal Fransız konyağından sonra ona "Sazerac" adı verildi. 1870'e gelindiğinde, içki işletmeleri konyak yerine daha ucuz olan Amerikan çavdar viskisini tercih ettiğinden ve denkleme absent eklendiğinden, içerik maddeleri değişti. Absent yasaklanınca farklı anason aromalı içkiler reçeteye girdi.
60 ml bourbon/çavdar viskisi
1 çay kaşığı absent
3-4 damla bitter
Limon kabuğu
Soğutulmuş Old fashioned kadehinin içinden kadehin çevresine absent sürünüz. Viski ve bitteri buzla çalkalayıp hazırlanmış kadehe servis ediniz.
Sazerac kokteylinizin üzerine limon kabuğunu kıvırarak bırakınız.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ