Paylaş :

SAZERAC

SAZERAC

Kokteyl efsanesine göre, hazırlanan ve özellikle kokteyl olarak adlandırılan ilk içecekti. 1830'lu yıllarda Peychaud adında bir Fransız, New Orleans'taki eczanesinin tezgahının arkasında bu karışımı bir coquetier (yumurtalık) içinde servis ediyordu. Hikayeye göre cocquetier, yanlış telaffuz edildiğinde "kokteyl" terimiyle sonuçlanıyor. Peychaud, başlangıçta konyak ve bitterden yapılan bu içeceği, rahatlatıcı sindirim için bir araç olarak buldu. 1850'li yıllara gelindiğinde kokteyl son derece popüler hale geldi ve bunu yapmak için kullanılan ithal Fransız konyağından sonra ona "Sazerac" adı verildi. 1870'e gelindiğinde, içki işletmeleri konyak yerine daha ucuz olan Amerikan çavdar viskisini tercih ettiğinden ve denkleme absent eklendiğinden, içerik maddeleri değişti. Absent yasaklanınca farklı anason aromalı içkiler reçeteye girdi.

Sazerac Malzemeler

60 ml bourbon/çavdar viskisi

1 çay kaşığı absent

3-4 damla bitter

Limon kabuğu

Sazerac Hazırlanışı

Soğutulmuş Old fashioned kadehinin içinden kadehin çevresine absent sürünüz. Viski ve bitteri buzla çalkalayıp hazırlanmış kadehe servis ediniz.

Sazerac kokteylinizin üzerine limon kabuğunu kıvırarak bırakınız.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo