Paylaş :

SALTED CARAMEL MARTINI

SALTED CARAMEL MARTINI

Salted Caramel Martini Malzemeler

  1. 60 ml İrlanda krema likörü
  2. 45 ml vanilyalı votka
  3. 30 ml karamel şurup
  4. 5 ml karamel şurup (kadehin ağız kısmı için)
  5. Kadehin ağzı için deniz tuzu

Garniş:

Yumuşak karamel şeker

Salted Caramel Martini Hazırlanışı

Karamel şurubu ile süslemeden önce bardakları 10 dakika dondurun. Bu, şurubun bardaktan çok hızlı akmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Karamel şurubunu sığ bir tabağa dökün ve kokteyl kadehinin ağız kısmını burada yuvarlayın. Kadehin ağız kenarını deniz tuzuna bandırıp tüm kenarı yuvarlayın. Bardağın içine karamel dökmek istiyorsanız karamel damlamalarını yakalamak için bardağı lavabonun üzerinde dik tutun. Camın içine hafifçe karamel şurubu akıtın. Bardağı hemen dondurucuya koyun, böylece siz içeceği karıştırırken karamel de donar. Buzla doldurulmuş bir kokteyl çalkalayıcıya 45 ml vanilyalı votka, 60 ml İrlanda krema likörü ve 30 ml karamel şurubu dökün. İyice çalkalayın. Dondurucudan çıkardığınıza bardağa kolkteyl çalkalıyıcıdan geçirdiğiniz karışımı servis ediniz. Yumuşak karamel şeker ile süsleyerek Salted Caramel Martini kokteylinizi servis ediniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo