Duyular üzerine uzmanlaşan yazar Vedat Ozan’ın anlatımı, Amavi’nin şefi Can Aras ile Müge Çalışkan’ın hazırlayacağı lezzetler ve IWSA yönetici&eğitmeni Ayça Budak’ın eşleşmeleri bir araya geliyor. Tat ve koku duyularınıza hitap eden keyifli bir interaktif deneyim sizleri bekliyor.
1959 Istanbul doğumlu. Kadıköy Maarif Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Vedat Ozan, Açık Radyo’da 150 küsur hafta boyunca süren ‘Koku’ programının yapımcısı ve sunucusudur. İFSAK’ta fotoğraf üzerine aldığı eğitimlerin ardından proje koordinatörlüğü vew fotoğraf eğitmenliği yaptı. Bunun yanısıra İFSAK dergisi yayın kurulunda da yer aldı. Profesyonel bağımsız parfümörlüğünün yanı sıra duyular (özellikle koku duyusu) konusunda çalışmalar yapan, yurtiçi ve yurtdışında muhtelif akademik ve/ya popular dergide koku algısı üzerine makaleleri yayımlanan, ‘koku’ ve ‘lezzet algısı içinde koku’ kavramları üzerine uzmanlığıyla bilinen Ozan, halen parfümörlük yapmanın yanısıra koku algısının işlendiği Uygulamalı Kokuk Atölyeleri yürütmekte, kurumlara yönelik koku eğitim danışmanlığı yapmaktadır. Dört kitaplık ‘Kokular Kitabı’ serisinin yazarı olan Vedat Ozan, İ. Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler YL Programındaki ‘Koku ve Duyuların Kültürel Tarihi’ dersinin kurucu eğitmenidir.
Lise yıllarından itibaren aşçı olmak isteyen Can Aras, Uluslararası Ticaret ve İnşaat Mühendisliği eğitimleri aldı. Fakat içindeki mutfak aşkıyla bu eğitimleri bir tarafa bırakarak USLA Akademi'de profesyonel aşçılık bölümüne başladı. Akademi ile eşzamanlı olarak çeşitli restoranlarda çalışmaya başlayan Aras, sonrasında Londra'ya giderek kariyerine burada devam etti.
2021'den beri ise Alaçatı'da yer alan Amavi'de, executive şef olarak görev alıyor.
14 Eylül 1992 tarihinde İzmir’de doğmuş olan Müge Çalışkan, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. Beykent Üniversitesi Uluslararası Lojistik bölümünü kazanarak İstanbul’a taşınmıştır. Üniversite yıllarında yemek pişirmeye olan ilgisini keşfeden Müge Çalışkan, 3. sınıftan itibaren part-time olarak bir bakery dükkânında çalışmaya başlamıştır. Bu dönemde, okuduğu bölüme olan ilgisinin azaldığını ve mutfağa olan tutkusunun arttığını fark etmiştir.
2016 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Mükellef Karaköy’de işe başlamış, burada gastronomi dünyasında daha fazla deneyim kazanmıştır. Aynı dönemde, Can Aras ile tanışmış ve 2018 yılından itibaren birlikte çalışmaya başlamıştır. Açtıkları ve çalıştıkları restoranların yanı sıra, birçok sosyal sorumluluk projesi ve gastronomi etkinliğine de katılım göstermiştir.
2021 yılından itibaren, Can Aras’ın İzmir Alaçatı’daki restoranı Amavi’nin baş şefliğini üstlenmiş olan Müge Çalışkan, gastronomi alanındaki kariyerine devam etmektedir.
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.
California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture, MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
Herhangi bir parfüm veya traş losyonu sürmeden gelinmesini rica ederiz.
Yiyecek ve içecek eşleşmeleri olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.
Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.
Gün: 26/02/2025
Saat: 19:00-23:30
IWSA, River Plaza 28. Kat
Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretlidir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2025
1945
2025
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ