Paylaş :

WINE&DINE: OBUR YAZILAR’DAN İLHAMLA

WINE&DINE: OBUR YAZILAR’DAN İLHAMLA

Yeme-içme üzerine yazdığı yazılarını 'Obur Yazılar' kitabında bir araya getiren yazar&şarap uzmanı Levon Bağış'ın anlatımları, şef Esen Hünal'ın bu kitaptan ilhamla hazırlyacağı lezzetli yemekleri ve IWSA'nın yöneticisi&eğitmeni Ayça budak'ın eşleşmeleri IWSA'da bir araya geliyor.

Levon Bağış

Levon Bağış, 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Kamu Yönetimi eğitimi alırken şaraba merak duymaya başladı. Bu merak, zamanla profesyonel hayatı haline geldi. Levon Bağış Londra merkezli Wine and Spirit Education Trust (WSET), London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarında sertifika programlarına katıldı ve aldığı sertifikalar ile bilgilerini pekiştirdi. Kavaklıdere Şarapları bünyesinde hayata geçen Türkiye'nin ilk zincir şarap butikleri Kav Butikler’in kuruluşunu gerçekleştirdi. 4 yıl boyunca Kavaklıdere Şarapları Pazarlama Koordinatörlüğünü yürüttü. Yine Türkiye'nin en geniş kapsamlı şarap profesyoneli eğitim programlarından olan ve 2006 yılından beri Kavaklıdere Şarapları bünyesinde verilen Kavekol’u hazırlayan Levon Bağış’ın “Şarabın ABC’si” isimli bir şarap eğitim kitabı bulunuyor. 2003-2009 yılları arasında bağ bozumu döneminde bağda ve kavda çalışma şansına sahip olan Levon Bağış, sonrasında Türk mutfağının kimliklendirilmesi için önemli çalışmalardan “Yeni Yerel Sohbetlerin” kurucu ekibinde yer aldı. Salt bünyesinde yer alan “Gastronomika” projesinin danışmanlığını üstlendi. 2009-2010 ders yılında Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak “İçki ve İçki Kültürü” dersini verdi. Karaf Dergisi ve FEED dergisinde yazıları yer alan Levon Bağış, Kuruyemiş Ansiklopedisi’nin de madde yazarıdır. 2015 yılından beri Mutfak Sanatları Akademisi’nin şarap eğitimlerini vermeye ve haftalık AGOS Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir.

Esen Hünal

23 Nisan 1986 İstanbul doğumlu. İtalyan lisesinde okuduktan sonra Londra’da Leiths School of Food and Wine’da eğitimini tamamlayıp Londra’da restoranlarda çalışıp tecrübe edindikten sonra, aile işleri olan The North Shield Pub zincirinin mutfak koordinatörlüğünü yapmaya başladı. 2008-2015 yılları arasında La Brise Brasserie’nin chef-ownerlığını yaptı. Mehmet Yaşin ile birlikte 3 sezon CNNtürk’de yemek programına ev sahipliği yaptı. Daha sonrasında kendi ismi altındaki yemek tarifleri verdiği Youtube kanalını açtı. 2015-2017 arasında Bilgi Üniversitesi’de eğitmen şeflik yaptı. 2019 yılında Fox Tv’de The Taste Türkiye’de jüri üyeliği görevini üstlendi. Günümüzde aile işi The North Shield Pub genel koordinatörlüğü ve Youtube kanalı ile mesleki hayatına devam etmektedir.

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

ÖNEMLİ NOTLAR

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Herhangi bir gıda alerjiniz var ise ilgili atölyeyi belirterek [email protected] bilgi vermenizi rica ederiz.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 14/01/2025
Saat: 19:00-23:30

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo