Paylaş :

WINE&DINE: HER UMUT ORTAK ARAR SOFRASI

WINE&DINE: HER UMUT ORTAK ARAR SOFRASI

Kolektif bir hafıza oluşturmayı amaçlayan gazeteci, yazar, editör ve podcast yapımcısı Nilay Örnek yapıların tarihlerini ve hikâyelerini bir arada sunarken mutfak kültürü ile ilişkilerini

Casa Lavanda’nın şefi Emre Şen’in eşsiz lezzetleriyle sunacağı bir sofra etrafında birleşiyoruz. IWSA’nın yöneticisi&eğitmeni Ayça Budak’ın eşleşmeleriyle kaçırılmayacak bir gece sizleri bekliyor.

Nilay Örnek

Gazeteciliğe 1995'te Sabah gazetesinde editör olarak başladı. Milliyet, Habertürk, Akşam, Sözcü gazeteleri ve gazetevatan.com'da editörlük, yazarlık, yazı işleri müdür yardımcılığı, hafta sonu eklerinde yayın yönetmenliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. 2.5 sene ‘Şehirli Sofralar’ adlı bir televizyon programı da yaptı.

5 yıla yakın süredir de mesleğini iyi icra ettiğini düşündüğü insanlara “Nasıl Olunur?” sorusunu yönelttiği bir podcast yapıyor.

Bütün İyiler Biraz Küskündür ve Her Umut Ortak Arar adlı iki kitabı var.

Son kitabıyla aynı ismi taşıyan Instagram hesabı ve www.herumutortakarar.com adlı internet sayfasında mimari açıdan değerli, hikâyesi olan yapıları anlatıyor, arşivliyor.

Emre Şen

Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant Şef, Yönetici Ortak

2006 yılında İtalya'da mimarlık okumaya gidip gerçek tutkusunun gastronomi olduğunu keşfeden Şef Emre Türkiye’ye geri dönmüş ve 2007 yılında İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra İtalya Alba'da Michelin yıldızlı Maurilio Garola'nın yanında becerilerini geliştiren Emre, ailesi ile birlikte Şile’deki evlerini Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant’a dönüştürmüş ve kendi mutfağında yarattığı her tabağa aile sıcaklığını katmaya başlamıştır. Şimdilerde 2.000 metrekarelik biyodinamik organik tarım alanına bakıp, hasadını olağanüstü mutfak lezzetleri yaratmak için kullanmaktadır.

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

ÖNEMLİ NOTLAR:

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Yiyecek ve içecek eşleşmeleri olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.

Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 15/01/2025
Saat: 19:00-23:30

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo