Paylaş :

RAKI GASTRONOMİSİ: FÜREYA'NIN İZİNDE ZAMANSIZ SOFRALAR

RAKI GASTRONOMİSİ: FÜREYA'NIN İZİNDE ZAMANSIZ SOFRALAR

Her bir ferdi sanatin öncülerinden olan Sakir Pasa ailesinden, ülkemizin ilk kadin seramik sanatçisi Füreya Koral'dan ilham ile IWSA' da bir masa kuruyoruz. Touline’in yaratıcısı ve günümüzün özellikle gastronomi dünyasında ünlü seramik sanatçisi Tülin Bozüyük'ün bu geceye özel tasarimlari ve anlatimlari, Neolokal'in sefi Maksut Aşkar'ın lezzetleri ile IWSA'nin egitmeni&yöneticisi Ayça Budak'in eslesmeleri bu özel gecede sanat ve gastronomi severlerle bulusuyorlar.

Tülin Bozüyük

Kaç yaşında olduğumu sorduğunuzda hep durup düşünen, hayata kendimce bir çok renk sığdıran, yemeğe ve şaraba tutkun ama bunların nasıl sunulduğuna daha da tutkun bir biriyim. Çocukluğumdan beri masa kurmaya misafir ağırlamaya bayılırım. Sandıktan çıkan keten örtülerin kokusu ile kurulan sofralarda başlar hikayelerim...

2014’te yıllardır hayalini kurduğum restoranı açtığımda, istediğim tabakları bulamayıp seramiğe başladım.

Klasik bale, matematik, iç mimari, yemek ve şarap çalışmalarıyla geçen yıllarımın ardından bu disiplinleri elle şekillendirdiğim seramiklerimde Touline markasıyla buluşturdum. Ellerimle üretmenin ruhumu özgürleştiğini ama aynı zamanda üretim sürecinin kırılganlığı ile ruhumun sakinlik dönemine girdiğini düşünüyorum. Bu sakinliği yaptığım seramiklerin renkleri ve dokuları ile sofralara taşıyorum. Formlardaki özgürlüklerle beraber duygulardaki özgürlüklere de yoğunlaşmayı seviyorum. insan bedeninin hareketlerinden ilham alıp, denge ve gücün çekiciliğini, doğanın kusurlu kusursuzluğu ile birleştirip doğallıkla sunmayı seviyorum.

Özellikle sofralarda kullanılan tabakların hassas görüntüsü altındaki sağlamlıkları benim için çok önemli. Örneğin “pavlova” tabaklarım da adını tutkunu olduğum klasik bale tarihinin en ünlü balerini olarak anılan anna pavlovadan almaktadır. Zarif ve güçlü!

Şu sıra yoğunlukla restoranlara fonksiyonel ürünler yani tabaklar yapıyorum. şeflerle birebir çalışarak restorandaki deneyimleri farklılaştırmaya çalışıyoruz. Bu süreçten çok besleniyorum. Çünkü sevdiğim sofralardan, sofralarda kurulan bağlardan uzaklaşmıyorum. Hikayenin bir parçası olmayı seviyorum.

Maksut Aşkar

İskenderun doğumlu Maksut Aşkar, turizm ve otelcilik okuduğu 9 sene içinde, profesyonel bir yönetici olmak için mutfak eğitimi de aldı. Okul hayatı boyunca Q Jazz Club, Emporio Armani Cafe gibi işletmelerde çalıştı. Mezun olduğunda ise Nupera adlı çok mekanlı yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaptı. Nupera’dan sonra, Hillside City Club’larda kendi işletmesinin yöneticiliğini yaptı. Maksut Aşkar, çalıştığı bu süre içinde tasarladığı lezzetleri sergilerle örtüştürdü, karma sergilere dahil oldu ve solo sergiler açtı. Birçok önemli marka için lezzet danışmanlığı ve tasarım etkinlikler yaptı. Aşkar, önce Multi, sonra da LilBitz adında iki restoranla mutfaktaki yaratıcılığını kanıtladı. Deneyimlerini, Boğaziçi Üniversitesi sertifika programlarında paylaştı ve halen Özyeğin Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünde dersler vererek, kendisi gibi hayallerinin peşinden koşan gençlerle paylaşıyor. Son yıllarda Salt Galata’da açtığı mekanı "Neolokal" ile Türk yemeklerine modern dokunuşlarla kendi sanatsal, minimal ve modern yorumunu kattığı muhteşem lezzetler sunuyor. Bir Michelin Yıldızı alan Neolokal, ayrıca çevre dostu ve etik gastronomi anlayışıyla da Yeşil Michelin Yıldızı’yla ödüllendirildi. Aşkar, 24Kitchen'da yayınlanan ve Türk mutfağını modern haliyle dünyaya tanıtan “Lezzet Sanatı” ve "Maksut’un Neolokal Mutfağı" programlarıyla TV izleyicisiyle buluşuyor.

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

ÖNEMLİ NOTLAR

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Yiyecek ve içecek eşleşmeleri olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.

Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 17/12/2024
Saat: 19:00-23:00

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretlidir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo