18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 ALEXIS SOYER

​​

Viktorya dönemi İngiltere'sinin en ünlü aşçısı haline gelen Fransız bir aşçıdır. Büyük İrlanda Kıtlığı'nda Alexis Soyer.jpg(1845-1849) İrlandalı yoksulların çektiği acıları hafifletmeye çalışır ve The Poor Man's Regenerator (1847) adlı broşürünün satılan her kopyası için fakirlerin rahatlaması adına bir kuruş katkıda bulunmuştur. Kırım Savaşı'nda İngiliz askerlerine sağlanan yiyeceklerin iyileştirilmesi için çalışmıştır. O dönemde icat ettiği ve "Soyer ocağı" olarak bilinen tarla ocağının bir çeşidi, 1982 yılına kadar İngiliz ordusunda kullanımda kalmıştır. Gazla pişirme, soğuk suyla soğutulan buzdolapları ve sıcaklıkları ayarlanabilen fırınlar gibi birçok yeniliği hayata geçirmiştir. Mutfakları o kadar ünlüydü ki, turlar düzenleniyordu.

Soyer, yemek pişirme hakkında, bir dizi kitap yazmıştır. 1854 tarihli kitabı A Shilling Cookery for the People, ayrıntılı mutfak gereçleri veya büyük miktarlarda egzotik malzemeye gücü yetmeyen sıradan insanlar için bir tarif kitabıdır.​