18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 Viski Taşı

​​

Viski Taşı Nedir?

İçecekleri soğutmak için farklı metotlar kullanılabiliyor. Viski taşı, viskisini soğutulmuş tüketmeyi tercih edenler tarafından kullanılan bir viski aksesuarıdır.

viski taşı nedir.jpg

Viski Taşı Tarihi

Viski taşlarının popüler olması yeni yüzyılın ilk on yılında ortaya çıktı. Ancak tarihte çok eskilerde de içecekleri soğuk tutmak için nehir yataklarından alınan taşlar kullanılmış.


Viski Taşı Hammaddesi nedir?

Viski taşı yaygın olarak doğal olarak oluşan bir metamorfik kaya olan sabuntaşından özel olarak yapılmaktadır.

Viski taşları tipik olarak gözeneksiz sabuntaşından yapılır. 

Mermer, granit, çelik, plastik, alüminyum gibi farklı materyallerden de üretilebiliyor.

viski taşı şekilleri.jpg


Viski Taşı Şekilleri

Kare, kübik, küresel, elmas kesim gibi farklı tasarım ve boyutlarda viski taşları vardır.


​Viski Taşı Nasıl Kullanılır?

Viski taşını dondurucuda 4 saat veya daha uzun süre bekletin.

Tüketime hazır olduğunuzda, istediğiniz sayıda viski taşını bardağınıza koyun.

İçeceğinizi bardağınıza dökün ve sıcaklığın düşmesi için bir veya iki dakika bekleyin. Yudumlamaya hazırsınız.

Viski taşı tekrar ve süresiz kullanılabilir.

Her kullanım sonrasında taşlar temiz su ile durulanıp, kurumaya bırakılmalıdır.

Viski taşlarının koku çekme özelliğinden dolayı buzlukta korunaklı bir şekilde muhafaza edilmesi de önemlidir.

viski ve viski taşı.jpg

Viski Taşının Soğutma Etkisi Nasıldır?

Yapılan araştırmalar gösdteriyor ki; 21 derece sıcaklıkta olan bir viski, 3 adet viski taşıyla yaklaşık değerlerle 1 dakikada 17 dereceye iniyor ve 20 dakika bu ısısını koruyor.

20 dakikanın sonunda yavaş yavaş tekrar eski ısısına gelmesi yaklaşık 30 dakikayı buluyor. 

Buz dolabında muhafaza ettiğimiz klasik buz ise içeceklerimizi 13-14 dereceler seviyesine düşürebiliyor ancak bu sırada içeceklerimizi sulandırıyor.