Alkolik fermantasyondan sonra maya ölüp fermantasyon fıçısının dibine çökerek ölü hücrelerden 'ölü maya' denen katmanı oluşturur.
Şarap üreticisinin tercihine göre, yıllandırma sırasında şarap bu maya tortusu ile karıştırılabilir. Bu yöntemle şarap gövde ile birlikte bisküvi ve ekmeksi tatlar kazanabilir.
Sherryler şaraba meşe aromaları vermeyen eski fıçılarda solera sistemi kullanılarak olgunlaştırılabilir.
Solera sistemi olgunlaştırma sürecinde genç ve yaşlı şarapları harmanlayan bir tekniktir. En eski şaraplar en altta bulunur. Alt sıradan alınan ve şişelenen şarapların yerine, her sıraya bir süt sıradan takviye yapılarak yıllandırma sırası devam eder ve yeni-eski ürün arasındaki fark yuvarlanır. Solera sistemi Madeira stili şaraplarda da uygulanabilir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ