18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

5 Viski Efsanesi

Web2-100.jpg

1.Viski şişede yıllanır.

 

Viski şarap gibi şişede yıllanmaz. Etiketinde '12 Years Old' ifadesi yer alan bir viski hep 12 yıllık bir viski olacaktır.



 

Web3-100.jpg2.Viskiye buz atılmaz.

 

Bu tercih tamamen viskiyi tüketen kişiye bağlıdır. Sıcak havalarda Bourbon ve viski bazlı kokteyller daha yaygın olarak tercih edilebilir.

Özellikle yaz sezonunda viskiye büyük hacimli buzlar eklenebilir. Büyük hacimli buz daha uzun sürede erir ve viskiyi hemen sulandırmadan ilk yudumdaki aromalarını daha uzun süre muhafaza eder.

 

Web4-100.jpg

3.Viskinin rengi koyulaştıkça içimi zorlaşır.

 

Viski rengini içine konduğu fıçıdan alır. Koyu renkli bir viski bize bir Sherry fıçısında veya ilk kez kullanılan bir Bourbon fıçıda beklediğine dair bir ipucu verebilir. Ancak renk ile rahat içim arasında bir bağlantı yoktur. Çok açık renkli olmasına rağmen sert karakteristik viskiler de görülebilir.

 

Web5-100.jpg


4.Viski ile sadece kuruyemiş tüketilebilir.

 

Çikolata, turşu, peynir ve kuru et viski ile eşleştirilebilir. Hatta geleneksel İskoç yemeği Haggis'in klasik bir viski eşlikçisi olduğunu da hatırlayalım.

 



Web6-100.jpg5.Single Malt viski harman viskilerden daha iyidir.

 

Her damıtımevinin ürettiği viskiyi farklı bir müzik aleti olarak hayal edin. Biri piyano, biri çello, biri keman olsun. Tek bir damıtımevinin viskisini içerek tek bir enstrüman dinleyebilirsiniz, buna single malt diyebiliriz.

Bir de farklı enstrümanların bir araya geldiği bir orkestra ve ortaya çıkan senfonileri düşünün. İşte viski dünyasında farklı viskilerin ustalar tarafından bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan bu senfonilere de blend viski denilebilir. Bu nedenle ikisi de farklı deneyimlerdir.