
Tarih: Yeni tarihler netleştiği zaman eklenecek.
Yer: IWSA Sınıf 1-2
Pandemi koşulları dolayısıyla;
Dersler(5 ders) online olacak + WSET kuralları gereği sınav fiziki sınıf ortamında IWSA'da gerçekleşiyor olacak.
WSET-1. Seviye 6 saatlik bir program haftada bir gün 3 saatten x 5 hafta yapılıyor sonraki hafta yani 3. Haftada da sınav yapılıyor. Bu programda toplamda 40'a yakın şarap tadılıyor her ders için adreslere kitler gönderiliyor ancak köpüren şaraplar sınav öncesi sınıfta tadım yapıldıktan sonra sınava geçiyoruz. Şehir dışından katılımcılar yine sadece sınav için IWSA'ya geliyorlar.
Saat: 19.00-22.15 (Toplamda 16 saatlik bir eğitimdir)
Program Dili: Türkçe
Eğitmen: Ayça BUDAK (Ayça BUDAK hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız…)
Özge ERGUN (Özge ERGUN hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız...)
Programın Amacı: Ana üzüm türleri ve bölgeleriyle başlıca şarap çeşitlerini anlamaktır.
*Temel seviyede bir şarap eğitimi almış veya WSET 1. Seviye Programı’nı tamamlamış olmayı tavsiye ediyoruz.
Kimler Katılabilir?
- Şarap konusunda temel bilgi seviyesinin üzerine ekleme yapmak isteyen,
- Sektörde çalışan profesyoneller veya bu sektördeki bilgi birikimini arttırmak isteyenler,
- Şarap konusundaki ilgisini daha üst seviyeye çıkarmak isteyen sektör dışında şaraba ilgi duyan kişiler de ayrıca katılabilmektedir.
Kurlar paket program dahilinde olmadığından her bir kur için ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.
**Sınavlar WSET kuralları gereği ; 15 iş günü öncesinden talep edildiği için katılımcının adına sınav talep edilmeden yani 15 iş günü önce sınava giremeyeceğinin bilgisi tarafımıza verilmelidir.
Sınav talebi yapıldıktan sonra iptal bilgisini ileten katılımcı dilerse sadece sınav ücreti ödemek şartı ile sonraki programın sınavına katılabilir.
*Program kapsamında 40 farklı şarap tadımı yapılmaktadır.
1.BÖLÜM:
- Program hakkında bilgilendirme
- Tadım teknikleri
- Yemek-şarap uyumu
2.BÖLÜM:
- Kırmızı şarap yapımını etkileyen faktörler
- Pinot Noir, Zinfandel/Primitivo
3.BÖLÜM
- Beyaz, tatlı ve roze şarap yapımını etkileyen faktörler
- Riesling, Chenin Blanc, Sémillon/Semillon, Furmint
4.BÖLÜM
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio/Pinot Gris, Gewurztraminer, Viognier, Albariño
5.BÖLÜM
Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
6.BÖLÜM
Gamay, Grenache/Garnacha, Tempranillo, Carmenère, Malbec, Pinotage
7.BÖLÜM
Cortese, Garganega, Verdicchio, Fiano, Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Montepulciano
8.BÖLÜMKöpüren şaraplar
Fortifiye şaraplar
SINAV
50 soruluk test sınavı olacaktır.
Süre: 60dk.
Sınavdan geçer not alan kişiler uluslararası geçerliliği olan “WSET 2. Seviye Şarap Yeterlilik” Sertifikası almaya hak kazanacaklardır.
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 1 ay içinde Londra WSET üzerinden iletilir. Sonuçlardan 6-8 hafta sonrada sertifikalar elimize ulaşmaktadır.
55-69 PASS
70-84 PASS WITH MERIT
85-100 PASS WITH DISTINCTION
www.wsetglobal.com
*Covid-19 salgını dolayısıyla bir araya gelmemize engel olacak bir durum olması durumunda tadım ve sınavı ileri bir tarihe ertelemek durumunda kalabiliriz.
Şirketimizde tüm dünyayı etkileyen COVID-19 hastalığına karşı hem uluslararası sağlık otoriteleri hem Sağlık Bakanlığımız ve diğer ilgili kuruluşlar tarafından yayınlanan rehberler yakından takip edilmekte ve önlemler titizlikle uygulanmaktadır. Hepimizin sağlığı için ortam havalandırması taze hava ile yapılmakta, mekan ve ekipman hijyeni en üst düzeyde sağlanmakta, program akışı ve oturma düzenleri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ayarlanmakta, personelimizin sağlık durumu takip edilmekte ve hijyen kuralları eksiksiz uygulanmaktadır. Sizlerden de ziyaretiniz öncesi ve bina girişinde olası risk durumunuzu değerlendirmek için bazı bilgiler istenecek ve ateş ölçümü uygulanacaktır. Hastalık ihtimali taşıyan misafirlerimiz bir sonraki programa davet edilecektir. Hepinizden kurallara uyarak görevli personelimize yardımcı olmanızı, kişisel hijyeninizi ve sosyal mesafenizi sürekli korumanızı, tadım dışı zamanlarda maskelerinizi takılı tutmanızı rica eder, sağlıklı günler dileriz.