Paylaş :

WSET 3. SEVİYE ŞARAP YETERLİLİK PROGRAMI

Program Hakkında

Programın Amacı

Dünyadaki başlıca şaraplar ​​hakkında kapsamlı bir analiz sunmaktır. Öğrenciler, ürün stili ve kalitesini belirmeyi öğrendikleri derinlemesine tadımlardan yararlanırlar.

Kimler Katılabilir

Hem sektör hem sektör dışından, şaraba ilgi duyanlar, Şarap alanında profesyonel derecede bilgi birikimine sahip olmak isteyenler, Tat eşiğini profesyonel anlamda geliştirmek isteyenler, Klasik soruları rahatlıkla yanıtlayabilecek İngilizce seviyesine sahip olmak da yine programı tamamlamak adına önemli bir avantajdır.

Ön Koşullar

18 yaşından büyük kişiler katılabilir. WSET 2. Seviye Şarap Yeterlilik Programı’nı geçer not ile bitirmiş olmak gerekmektedir.

Program İçeriği

Eğitim Dili :

İngilizce

Konjentan :

30 Kişi

Program kaydınız gerçekleştiğinde eğitim materyallerinizi alıp çalışmanızı tavsiye ederiz. Eğitimde Kevin hocanın rehberliği ve yoğun tadım programı ile ilerlenecektir.

1.DERS:

  1. Şarap Tadımına Sistematik Yaklaşım
  2. Yemek Şarap Uyumu
  3. Şarabın Servisi ve Saklanması
  4. Kalite, Stil ve Fiyatı Etkileyen Faktörler
  5. Asmaların türleri, Çeşitleri ve Anaçları
  6. Asmaların Yetiştirilme Koşulları
  7. Asma Yönetimi
  8. Asmaların Olgunlaşması ve Şarap yapımındaki Başlıca Etkenler
  9. Beyaz ve Tatlı Şarap Üretimi
  10. Kırmızı ve Roze Şarap Üretimi
  11. Şarap Fiyatlarını Etkileyen Faktörler
  12. Şarap Etiketleme Terimleri hk.
  13. Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

2.DERS:

1.Fransaya Giriş

  1. Bordeaux
  2. The Dordogne ve Southwest France
  3. Burgundy
  4. Beaujolais
  5. Alsace
  6. The Loire Valley
  7. The Nothern France
  8. The Southern Rhone
  9. Southern France

2.Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

3.DERS:

  • Almanya
  • Avusturya
  • Macaristan(Tokaji)
  • Yunanistan
  • İtalya’ya Giriş
  • Kuzey İtalya
  • İtalya (Merkez)
  • Güney İtalya
  • İspanya
  • Portekiz
  • Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

4.DERS:

  • ABD’ye Giriş
  • California
  • Oregon, Washington ve New York
  • Kanada
  • Şili
  • Arjantin
  • Güney Afrika
  • Avustralya
  • Yeni  Zelanda
  • Champagne
  • Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

5.DERS:

1.Köpüren Şaraplar

  1. Köpüren Şarap Üretim  Teknikleri
  2. Dünya’daki Köpüren Şarap Çeşitleri

2.Fortifiye Şaraplar:

  1. Sherry
  2. Port
  3. Fortifiye Muskat

3.Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

6.DERS:

SINAV

Sınavı geçen kişiler uluslararası geçerliliği olan “WSET 3. Seviye Şarap Yeterlilik Programı” sertifikasına sahip olacaklardır.

TADIM(%30):    2 Şarabın kör tadımını yapmanız istenecektir.

 TEORİ(%70)  :  50 Soruluk test sınavı

                            4 adet kendi içinde ayrıca bölümlendirilmiş klasik soruyu istenilen biçimde cevaplandırma.

*Sınavın herhangi bir bölümünden geçer notun altında kalan kişiler, 2. defa sınava girmek isterlerse, sadece kaldıkları bölümden sınava gireceklerdir. Geçer not alınan bölüm için 2. defa sınava girilmeyecektir.

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 2-3 ay sonra Londra WSET üzerinden iletilir.Sonuçların ilanında 1 ay sonra sertifikalar elimize ulaşmaktadır.

55-69   PASS

70-84   PASS WITH MERIT

85-100 PASS WITH DISTINCTION

Kurlar paket program dahilinde olmadığından her bir kur için ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.

*Kontenjanımız 30 kişiliktir.

**Sınavlar WSET kuralları gereği ; 15 iş günü öncesinden talep edildiği için katılımcının adına sınav talep edilmeden yani 15 iş günü önce sınava giremeyeceğinin bilgisi tarafımıza verilmelidir.

Sınav talebi yapıldıktan sonra iptal bilgisini ileten katılımcı dilerse sadece sınav ücreti ödemek şartı ile sonraki programın sınavına katılabilir.

*Covid-19 salgını dolayısıyla bir araya gelmemize engel olacak bir durum olması durumunda tadım ve sınavı ileri bir tarihe ertelemek durumunda kalabiliriz.

Kevin Powell
Kevin Powell

WSET Eğitmeni

Sıkça Sorulan Sorular

Program Tarihleri

Yeni tarihler netleştiği zaman eklenecek

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo