Paylaş :

PUMPKIN MARTINI

PUMPKIN MARTINI

Pumpkin Martini Malzemeler

  1. 1,5 çay kaşığı balkabaklı turta çeşnisi
  1. 45 ml vanilyalı votka
  1. 45 ml İrlanda krema likörü 
  1. 1,5 yemek kaşığı balkabağı püresi

Garniş:

Çubuk tarçın

Kadehin ağzı için:

2 yemek kaşığı iyice parçalanmış mısır unu kraker 

1 yemek kaşığı toz şeker

Pumpkin Martini Hazırlanışı

Küçük bir tabakta, 2 yemek kaşığı ince ezilmiş mısır unu krakerini, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 çay kaşığı kabaklı turta baharatını eşit bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. İkinci bir küçük tabağa biraz İrlanda krema likörü dökün. Bir kokteyl bardağının kenarını İrlanda kremasına batırıp, ardından mısır unu kraker karışımında yuvarlayarak fazlalıkları giderin. Kokteyli hazırlarken hızlı bir soğutma için bardağı dondurucuya yerleştirin. Bir kokteyl çalkalayıcıya 1 1/2 ons vanilya votkası, 45 ml İrlanda krema likörü, 1,5 yemek kaşığı kabak püresi ve kalan yarım çay kaşığı balkabaklı turta baharatını dökün. Çalkalayıcıyı buzla doldurun. 30 saniye iyice çalkalayın. Hazırlamış olduğunuz kadehe Pumpkin Martini’yi servis edin ve çubuk tarçınla süsleyin.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo