Duyular üzerine uzmanlaşan yazar Vedat Ozan, roka İstanbul’un şefi Suna Hakyemez’in lezzetleri ve distile içkiler uzmanı Nihat Önder’in eşleşmeleriyle bir araya geliyor. Tat ve koku duyularınıza hitap eden keyifli bir interaktif deneyim sizleri bekliyor.
1959 Istanbul doğumlu. Kadıköy Maarif Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Vedat Ozan, Açık Radyo’da 150 küsur hafta boyunca süren ‘Koku’ programının yapımcısı ve sunucusudur. İFSAK’ta fotoğraf üzerine aldığı eğitimlerin ardından proje koordinatörlüğü vew fotoğraf eğitmenliği yaptı. Bunun yanısıra İFSAK dergisi yayın kurulunda da yer aldı. Profesyonel bağımsız parfümörlüğünün yanı sıra duyular (özellikle koku duyusu) konusunda çalışmalar yapan, yurtiçi ve yurtdışında muhtelif akademik ve/ya popular dergide koku algısı üzerine makaleleri yayımlanan, ‘koku’ ve ‘lezzet algısı içinde koku’ kavramları üzerine uzmanlığıyla bilinen Ozan, halen parfümörlük yapmanın yanısıra koku algısının işlendiği Uygulamalı Kokuk Atölyeleri yürütmekte, kurumlara yönelik koku eğitim danışmanlığı yapmaktadır. Dört kitaplık ‘Kokular Kitabı’ serisinin yazarı olan Vedat Ozan, İ. Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler YL Programındaki ‘Koku ve Duyuların Kültürel Tarihi’ dersinin kurucu eğitmenidir.
- 2009-2011: Zuma Istanbul
- 2011-2017: ROKA in London, CDP to Sous Chef, worked in all 4 ROKA restaurants in London.
- 2017-2019: THE FAT DUCK by Heston Blumenthal, 3 Michelin Stars, worked for 2 years as CDP.
- 2019-2021: TRIVET by Jonny Lake and İsa Bal, currently 2 Michelin Stars, Sous Chef at the opening and worked for 1 year.
- 2021 Summer: ROKA in Mallorca, Head Chef at the first ever pop-up restaurant of ROKA.
- 2021 Winter: ETARU Miami, Seasonal Head Chef, group’s other brand in US.
- 2022: ROKA in Istanbul, Head Chef, since the opening.
Eğitim hayatını Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümlerinde tamamladı. Üniversite dönemlerinde başladığı eğitim koçluğu mesleğini 18 yıl icra etti.
2018 yılından itibaren Viski Bilgi hesabını açarak, eğitim verdiği konular arasına viskiyi ekledi. Bu alanda kendini geliştirmek için WSET, Edinburgh Whisky Academy, Islay Whisky Academy gibi kuruluşlardan eğitim ve sertifikalar aldı.
2022 yılından itibaren eğitim koçluğu mesleğine veda eden Nihat Önder şu an yalnızca distile içkiler üzerine eğitimler vermektedir.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
Yiyecek ve içecek eşleşmeleri olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.
Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.
Gün: 26/11/2024
Saat: 19:00-23:30
IWSA, River Plaza 28. Kat
Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ