18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 Beyaz Şarap Nedir ?

​​​

beyaz sarap.jpg

Beyaz Şarap Nedir?

Beyaz şarap üzümün sadece etli kısmından gelen şıradan yapılır. Beyaz üzümden beyaz şarap üretildiği gibi siyah üzümün sadece etli kısmı kullanılarak da beyaz şarap üretilebilir.

Beyaz Şarap Nasıl Yapılır?

Beyaz şarap yaparken kabukla temas yoktur. Renge ihtiyaç olmadığı için direk üzümler preslemeye gider. Üzümler, alkolik fermantasyon öncesinde ezilip preslenir ve üzüm kabukları atılır.


Beyaz şarap yapım aşamaları;

-Ezme

-Presleme

-Fermantasyon

Olgunlaştırma

-Şişeleme

Daha detaylı bilgi için 7 adımda beyaz şarap nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz. (Link: BEYAZ ŞARAP NASIL YAPILIR? | 7 ADIMDA BEYAZ ŞARAP YAPIMI (iwsa.com.tr) )

 

beyaz sarap eslesme.jpg


Beyaz Şarap Neyle İçilir?

Beyaz şarapların soğuk servis edilmesini tavsiye ederiz. Kırmızı etleri söylediğinizde sıcak geliyor ikisiniz birlikte çiğnemeniz gerekiyor, ikisini birlikte ağzınıza attığınızda şarap etin yağını dondurur ve bu donuk yağdan kimse hoşlanmaz. Fakat tükettiğimiz şarküteri tipi etlerde var onların yanında yağ donma riski yoktur.

 


​Beyaz Şarap Hangi Sıcaklıkta Servis Edilmelidir?

Hafif orta gövdeli beyaz şarapları soğutulmuş diye tabir ettiğimiz 7-10 derece, tam gövdelileri ise; 10-13 derecede tüketmeniz önerilir.

 

Beyaz Şarap Kadehi Nasıl olmalıdır?

​​

Beyaz şarap soğuk servis edilir ve daha hızlı ısınmasının önüne geçmek için daha küçük kadeh tercih edilir.