18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 EGGNOG

EGGNOG.jpgMalzemeler:

  • 5 ml esmer şeker
  • Bir tutam tuz
  • 40 ml yoğun krema
  • 40ml tam yağlı süt
  • 20 ml brandy
  • 20 ml koyu rom
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 10 ml toz şeker
  • Taze rendelenmiş Hindistan cevizi​
  • Tarçın ve tarçın çubuğu
Hazırlanışı:

Büyük bir kapta yumurta sarısı, şeker ve tuzu koyulaşıp açık kahverengi olana kadar 2-3 dakika çırpın. Krema ve sütü çırpın, ardından brendi, rom ve vanilyayı ekleyin.

Ayrı, geniş, temiz bir kapta, yumurta aklarını orta hızda bir elektrikli karıştırıcı ile yaklaşık 2 dakika yumuşak tepeler oluşana kadar çırpın. Yavaş yavaş toz şeker ekleyin ve 1 ila 2 dakika daha uzun süre çırpmaya devam edin. Kremalı karışımı bir servis kasesine aktarın. Yumurta aklarını kauçuk spatula ile bardaklara aktarın. Taze rendelenmiş hindistan cevizi serpin, tarçın ve tarçın çubuğu ile süsleyerek servis yapın.


Kaynak: 

Winter Cocktails: Mulled Ciders, Hot Toddies, Punches, Pitchers, and Cocktail Party Snacks, sayfa:​70-71​