Malzemeler:
- 8 yumurta
- 5 ml esmer şeker
- Bir tutam tuz
- 40 ml yoğun krema
- 40ml tam yağlı süt
- 20 ml brandy
- 20 ml koyu rom
- 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
- 10 ml toz şeker
- Taze rendelenmiş Hindistan cevizi
- Tarçın ve tarçın çubuğu
Hazırlanışı:
Büyük bir kapta yumurta sarısı, şeker ve tuzu koyulaşıp açık kahverengi olana kadar 2-3 dakika çırpın. Krema ve sütü çırpın, ardından brendi, rom ve vanilyayı ekleyin.
Ayrı, geniş, temiz bir kapta, yumurta aklarını orta hızda bir elektrikli karıştırıcı ile yaklaşık 2 dakika yumuşak tepeler oluşana kadar çırpın. Yavaş yavaş toz şeker ekleyin ve 1 ila 2 dakika daha uzun süre çırpmaya devam edin. Kremalı karışımı bir servis kasesine aktarın. Yumurta aklarını kauçuk spatula ile bardaklara aktarın. Taze rendelenmiş hindistan cevizi serpin, tarçın ve tarçın çubuğu ile süsleyerek servis yapın.
Kaynak: