IWSA Yeme İçme Kültürü Gastronomi Kültürü Gastroliste BALIK SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ BALIK SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ Sayfa İçeriğiBalıkçınızı tanıyın! Her zaman aynı balıkçıdan almaya özen gösterin.Balıklar bol buz üzerinde, mermer ya da paslanmaz çelik tezgahta olmalı.Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur.Bayatlayınca içeri çöker.Taze balığın derisi parlak olur. Ama derisinin parlaklığı, tek başına tazelik göstergesi değildir. Sürekli su serpildiği için balık parlıyor olabilir.Aldığınız balığın eti, konusuz ve sıkı olmalıdır.Taze balığın solungaçları; canlı, kırmızı ve ıslak olmalıdır.Taze balık, deniz, iyot kokar; bayat balık ise amonyak.Pullu taze balıkların pulları vücuduna sıkıca yapışır. Bayatladıkça dökülmeye başlar.Parmakla balığa bastırdığınızda, taze ise eski halini alır; bayat ise iz kalır.Taze balığın kuyruğu dimdik olur; bayat olanınki ise sarkık.*Süleyman Dilsiz’in “Kılçıksız Balık” isimli kitabından alıntı yapılmıştır.
E-Bülten Aboneliği E-Bülten Aboneliği Etkinlik ve duyurularımızdan haberdar olmak için e-bültene kayıt olun. Kişisel verilerin korunması kanunu hakkında bilgilendirmeyi okudum, onaylıyorum. Tarafımca okunan Aydınlatma Metni çerçevesinde IWSA tarafından kimlik, iletişim ve adres bilgilerim işlenerek tarafıma pazarlama, tanıtım ve bilgilendirme amaçlı SMS, e-posta ve telefon yoluyla ticari elektronik ileti gönderilmesine rıza verdiğimi beyan ediyorum.