1971 yılında Adana’da doğan Neşe Aksoy Biber, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı bölümde iletişim yüksek lisansını tamamladı. İş hayatına medya sektöründe başlayan Neşe Aksoy Biber, çeşitli dergi, gazete ve televizyon mecralarında, pazarlama ve projeler, kurumsal kimlik çalışmaları, e-ticaret ve pazar geliştirme faaliyetlerini yürüttü. 2000 yılında kurucusu olduğu Türkiye’nin ilk peynir ve yerel/geleneksel ürünler konusunda uzmanlaşmış şirketi Antre Gourmet ile gurme gıda sektöründeki çalışmalarına başladı. Bu yıllarda henüz oluşan gastronomi sektöründe Türkiye’nin yerel-geleneksel ürünleri konusunda kültürel ve öncü çalışmaların içinde yer aldı. Berrin Bal Onur ile birlikte yazdıkları Peynir Aşkına, 50 Peynirli Şehir Balıkesir ve Zeytin Ülkesi Balıkesir adlı üç kitabı bulunan Biber, danışmanlık, eğitim, araştırma ve gezi çalışmalarına devam etmektedir. Gazete, dergi ve dijital mecralarda Türk peynirleri ve yemek kültürü ile ilgili çok sayıda makale ve çalışması olan Neşe Aksoy Biber, ilgili ulusal ve uluslararası özel projelerde yer alarak tadım, eğitim, sunumlar yapmaktadır. Biber aynı zamanda Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı(YÜCİTA) üyesidir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ