Aylin Öney Tan

Mimar, Yemek Kültürü Yazarı, Araştırmacı

Mimar, Yemek Kültürü Yazarı, Araştırmacı

ODTÜ Mimarlık Bölümü mezunu, ODTÜ Restorasyon Bölümü'nde master yaptı. İtalya ve İngiltere'de mimari koruma üzerine mesleki uzmanlık eğitimleri aldı. Kurucu ortağı olduğu mimarlık ve restorasyon bürosunda pek çok koruma projesi gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği Darphane-i Amire restorasyonu ile Serbest Mimarlar Derneği ödülü, Milet İlyas Bey Camii restorasyonu ise Europa Nostra ödülü aldı.

Bürodan ayrılarak Kültür Bakanlığı ortaklığı ile gerçekleştirilen Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras Projesi proje yöneticisi görevini üstlendi. Avrupa Birliği GAP Kültürel Miras Projesi yerel koordinatörü olarak görev vaptı.

Bu arada yemek tutkusu hep sürdü ve 2000-2003 arası Slow Food Ödülü dünya jürisinde yer aldı. 2003'te Cumhuriyet yazılarına başladı.

2007 yılından beri düzenli konuşmacı olarak katıldığı Oxford Symposium of Food & Cookery için hazırladığı bir araştırma ile yemek tarihi konusunda özgün araştırmalara verilen prestijli Sophie Coe ödülünü kazandı. Yurtdışında pek çok referans kitabına katkıda bulundu.

Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı kitabını yayına hazırladı. Halen Hürriyet Daily News, Milliyet Daily Weekekend, The Guide, Al-Monitor, Forbes Travel Guide gibi İngilizce yayınlarda yazmaktadır. Aynı zamanda NTV Radyo Yayıncısıdır: “Acı, Tatlı, Ekşi” Yemek Programı, Metro Gastro Dergisi Katılımcısı, Slow Food Ankara Convivium-Türkiye, Kurucu ve Lider

Yazılar

Yazarın Diğer İçerikleri

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo