18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 WSET 2. SEVİYE ŞARAP YETERLİLİK PROGRAMI

​​​​​​​​​​​​​wset-2.jpg

Tarih: Yeni tarihler netleştiği zaman eklenecek.

Yer: IWSA Sınıf 1

Saat: 19.00-21.30 (Toplamda 14 saatlik bir eğitimdir)

Program Dili: Türkçe

Eğitmen: Ayça BUDAK (Ayça BUDAK hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız…)

Programın Amacı: Ana üzüm türleri ve bölgeleriyle başlıca şarap çeşitlerini anlamaktır.

   *Temel seviyede bir şarap eğitimi almış veya WSET 1. Seviye Programı’nı tamamlamış olmayı tavsiye ediyoruz.


 

Kimler Katılabilir?

  • Şarap konusunda temel bilgi seviyesinin üzerine ekleme yapmak isteyen,
  • Sektörde çalışan profesyoneller veya bu sektördeki bilgi birikimini arttırmak isteyenler,
  • Şarap  konusundaki ilgisini daha üst seviyeye çıkarmak isteyen sektör dışında şaraba ilgi duyan kişiler de ayrıca katılabilmektedir.

Kurlar paket program dahilinde olmadığından her bir kur için ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.

*Kontenjanımız 30 kişiliktir. 

**Sınavlar WSET kuralları gereği ; 15 iş günü öncesinden talep edildiği için katılımcının adına sınav talep edilmeden yani 15 iş günü önce sınava giremeyeceğinin bilgisi tarafımıza verilmelidir.

Sınav talebi yapıldıktan sonra iptal bilgisini ileten katılımcı dilerse sadece sınav ücreti ödemek şartı ile sonraki programın sınavına katılabilir.


*Covid-19 salgını dolayısıyla bir araya gelmemize engel olacak bir durum olması durumunda tadım ve sınavı ileri bir tarihe ertelemek durumunda kalabiliriz.

​Şirketimizde tüm dünyayı etkileyen COVID-19 hastalığına karşı hem uluslararası sağlık otoriteleri hem Sağlık Bakanlığımız ve diğer ilgili kuruluşlar tarafından yayınlanan rehberler yakından takip edilmekte ve önlemler titizlikle uygulanmaktadır. Hepimizin sağlığı için ortam havalandırması taze hava ile yapılmakta, mekan ve ekipman hijyeni en üst düzeyde sağlanmakta, program akışı ve oturma düzenleri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ayarlanmakta, personelimizin sağlık durumu takip edilmekte ve hijyen kuralları eksiksiz uygulanmaktadır. Sizlerden de ziyaretiniz öncesi ve bina girişinde olası risk durumunuzu değerlendirmek için bazı bilgiler istenecek ve ateş ölçümü uygulanacaktır. Hastalık ihtimali taşıyan misafirlerimiz bir sonraki programa davet edilecektir. Hepinizden kurallara uyarak görevli personelimize yardımcı olmanızı, kişisel hijyeninizi ve sosyal mesafenizi sürekli korumanızı, tadım dışı zamanlarda maskelerinizi takılı tutmanızı rica eder, sağlıklı günler dileriz. 
 


1.DERS:

  1. Tadım teknikleri ve yemek-şarap uyumu
  2. Sosyal sorumluluk
  3. Şarabın servisi ve saklanması
  4. Şarabın stilini, kalitesini ve fiyatını etkileyen faktörler
  5. Şarap Üretimi: Beyaz Şarap Yapımı, Kırmızı Şarap Yapımı, Roze Şarap Yapımı
  6. Temel etiket terimleri
  7. Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

2.DERS:

  • Üzümlerin genel özellikleri
  • İklim etkileri
  • Şarap üretim teknilleri
  • Kupajları
  • Yetiştiği Bölgeler

3.DERS

Aşağıda verilen üzümlerin yine 2. derste olduğu gibi;

  • Üzümün Genel Özellikleri
  • İklim Etkileri,
  • Şarap Üretim Teknikleri
  • (varsa) Kupajları
  • Yetiştiği Bölgeler başlıkları altında incelenecektir.
  1. Cabernet Sauvignon
  2. Merlot
  3. Sauvignon Blanc
  4. Shiraz/Syrah
  5. Grenache
  6. Riesling
  7. Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

4.DERS:

1.Diğer Beyaz Üzüm Türleri ve Beyaz Şaraplar

  • Pinot Grigio
  • Chenin Blanc
  • Melon Blanc
  • Viognier
  • Albriño
  • Semillon
  • Gewürztraminer
  • Torrontes
  • Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

2.Diğer Siyah üzüm Türleri ve Kırmızı Şaraplar

  • Gamay
  • Beaujolais
  • Tempranillo
  • İtalyan üzüm Türleri
  • Zinfandel
  • Pinotage
  • Carmenere
  • Malbec
  • Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

3.Köpüren Şaraplar

5.DERS:

1.Fortifiye Şaraplar

  • Port
  • Sherry​

2.Konuyla ilgili olarak uygun şarapların/distile içkilerin tadımı

6.DERS:(SINAV)

50 soruluk test sınavı olacaktır.

Süre: 60dk.

Sınavdan geçer not alan kişiler uluslararası geçerliliği olan “WSET 2. Seviye Şarap Yeterlilik” Sertifikası almaya hak kazanacaklardır.

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren en fazla 1 ay  içinde Londra WSET üzerinden iletilir.Sonuçlardan 3 hafta sonrada sertifikalar elimize ulaşmaktadır.

55-69   PASS

70-84   PASS WITH MERIT

85-100 PASS WITH DISTINCTION

www.wsetglobal.com

​​