18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 BELLINI

En ünlü köpüren aperitiflerden biri Bellini, 1940'larda Venedik'te Harry's Bar'da ​​, Venedik Rönesansı ressamı Giovanni Bellini şerefine yapılmıştır. Geleneksel olarak beyaz şeftali püresi ve İtalyan'ların köpüren şarabı prosecco ile yapılır. Beyaz şeftalinin sezonsal olarak bulunması zor olabilir, yerine olgun şeftali çeşidi veya nektarin kullanılabilir.

BELLINI.jpg

Malzemeler

  • 90ml beyaz şeftali püresi 
  • 19ml soğutulmuş Prosecco
  • Şeftali dilimi

Hazırlanışı

Soğutulmuş flüt kadehe şeftali püresini dökün. Yavaşça proseccoyu ekleyerek, karıştırın. Taze şeftali dilimi ile süsleyin.