Farklı reçeteleri olan Portekiz stili sıcak şarabın yıldız malzemesi taze Algarve portakalı ve ekstra tatlılık ve zenginlik için Porto şarabı eklenmesidir.

Malzemeler:
- 1 şişe kırmızı şarap
- 1 bardak Vintage Porto Şarabı
- 1 adet portakal (dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet vanilya çubuğu (ikiye bölün, tohumları kazıyın ve saklayın)
- 1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Dilimlenmiş portakalların yarısını şekerle birlikte derin bir tencereye koyun ve ocağı açın. Şeker erimeye başladığında, şurubu karıştırın ve portakal dilimlerini bir tahta kaşıkla hafifçe bastırarak suyunun bir kısmını boşaltın. Sonra porto şarabını, vanilya çubuğunu ve tohumlarını ve tarçın çubuklarını tencereye ekleyin. Karışım güzel kokmaya başladıktan sonra kırmızı şarabı ve kalan portakal dilimlerini ekleyin. Karışımın geri kalanını ısıtın, ancak kaynamasına izin vermeyin. Kupalara veya büyük bir sürahiye koyarak servis yapın. İsterseniz süslemek için portakal kabuğu rendesi ve tarçın çubukları kullanın.