Paylaş :

BELLINI

BELLINI

En ünlü köpüren ​aperitiflerden biri Bellini, 1940'larda ​Venedik'te Harry's Bar'da ​​, Venedik Rönesansı ressamı Giovanni Bellini şerefine ​yapılmıştır. Geleneksel olarak ​beyaz şeftali püresi ve İtalyan'ların köpüren şarabı prosecco ile yapılır. Beyaz şeftalinin sezonsal olarak bulunması zor olabilir, yerine​ olgun şeftali çeşidi veya​ nektarin kullanılabilir.

Malzemeler

  1. 90ml beyaz şeftali püresi 
  2. 19ml soğutulmuş Prosecco
  3. Şeftali dilimi

Hazırlanışı

Soğutulmuş flüt kadehe şeftali püresini dökün. Yavaşça Proseccoyu ekleyerek, karıştırın. Taze şeftali dilimi ile süsleyin.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo