Soğuk veya sıcak servis
edilebilen pancar çorbası. Rusya, Litvanya, Polonya ve özellikle Ukrayna asıllı
bir yemek. Ukraynalılar ulusal çorbaları olarak görürler ve buradan çıktığına
gerçekten inanırlar. Karadeniz bölgesinde benzerleri yapılır.
Pınar İshakoğlu Tarifi ile;
Malzemeler:
4-6 Kişilik
2kg beyaz lahana jülyen doğranmış
2 adet pancar
1 adet beyaz soğan
400gr dana nuar haşlanmış
Et stok
2 adet havuç rendelenmiş
2 sap kereviz brunuaz doğranmış
1 adet acı kuru kırmızı biber
kimyon
tuz
karabiber
Yapılışı:
Dana nuar soğan, pancar ve 1 adet kereviz sapı ile haşlanır. Suyu daha sonra kullanılmak üzere kenara alınır. Lahana, kereviz sapı, havuç sotelenir. Et suyundan az az eklenerek biraz pişirilir. Et suyunda haşlanmış pancar içerisine rendelenir. Kimyon, tuz ve karabiber ile çeşnilendirilir. Nuar ve et suyu eklenir tadına bakılır. Servise hazır :)