Barış Mercan

Viski blogger

Viski blogger

Barış Mercan, üniversite eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde tamamlamıştır. Nottingham Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra özel sektörde satış ve pazarlama alanlarında çalışmıştır.

2016 yılında veviski.com (veviski) viski kültürü platformunu açarak uzun yıllardır büyük ilgi duyduğu viski kültürüne dair yazılar yazmaya ve paylaşımlar yapmaya başlamıştır. Kısa sürede dünyanın en çok takip edilen viski bloglarından biri olan ve “En İyi Viski Blogları” listesine giren veviski.com, 2018 yılında Altın Örümcek Ödüllerinde “En İyi Bireysel Blog Ödülünü” kazanmıştır.

Bu süre zarfında başta İskoçya, İrlanda, İngiltere ve Küba olmak üzere farklı ülkelerde damıtımevleri gezerek, fuarlar ve eğitimlere katılarak içki ve puro kültürüne dair bilgilerini zenginleştirmiştir.

Barış, başta Edinburgh Whisky Academy Diploma in Single Malt, Art of Tasting, Introduction to Whisky Certificate ve Scotch Whisky Course viski sertifikaları olmak üzere, şarap (Wset Level 1 ve Level 2), Puro (Sautter Cuban Cigar Training), Rakı (Anason Akademi) ve Cin alanlarında da çeşitli sertifikalara sahiptir.

Viski ve içki kültürüne dair yazılar yazan, araştırmalar yapan, içerik üreten, tadımlar, eğitimler ve turlar düzenleyen Barış Mercan, viski serüvenine Londra’da devam etmektedir.

Yazılar

BARIŞ MERCAN : HARMANLAMA SANATI

BARIŞ MERCAN : HARMANLAMA SANATI

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo