18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 PİÑA COLADA

​​​

San Juan'daki Caribe Hilton'da 'Monchito' lakaplı barmen Ramon Marrero tarafından icat edildiği iddia edilen 1950'lerden kalma bu tatlı Porto Riko klasiği, Karayiplerin tropikal repertuarına girip, 1970'lerde aşırı popülerliğiyle daha da ivme kazandı. Ana içerik ve ilham 'Coco López' olarak bilinen  tatlı ve kıvamlı hindistancevizi kremasından gelir. Coco López, Porto Rikolu Ramon Lopez Irızarry tarafından 1950'lerde yaratıldı ve tropik içecek türünün birçok karışımında özlü tropikal içerik haline geldi.

Piña colada ifadesi kelimenin tam anlamıyla 'süzülmüş ananas' anlamına gelir ve çoğu durumda taze meyve suyu kullanılması şiddetle tavsiye edilse de taze ananas suyu çıkarma olasılığı biraz göz korkutucudur, bu yüzden marketten kaliteli bir meyve suyu alınabilir. Pek çok donmuş ve karışım versiyonu olmasına rağmen geleneksel olarak Piña colada çalkalanır. pc.jpg

  • ​60 ml beyaz rum
  • 180 ml ananas suyu
  • 60 ml hindistancevizi kreması
  • Ananas​ dilimi
  • ​Maraska kirazı
Sıvı malzemeleri buzla çalkalayın. Buzla dolu şarap bardağı içerisine ekleyin. Bardağın üzerini ananas dilimi ve kiraz ile süsleyin.