18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 COSMOPOLITAN

Meraklıları tarafından 'kozmo' olarak adlandırılan bu son derece popüler kokteyl bir klasik haline gelmiştir. Orjinali, limon votkası, limon suyu, talılaştırmak için portakal likörü ve hafif bir pembemsilik vermek için yabanmersini suyu karışımından yapılır. Reçetelerin pek çoğunda koyu pembe renginin vurgulanması için yoğun yabanmersini suyu kullanıldığı görülür.
COSMO.jpg
  • 45 ml limon votkası
  • 45 ml portakal likörü
  • 30 ml limon suyu
  • 0,6-1,2 ml çay kaşığı yabanmersini suyu
  • limon kabuğu büklümü

Sıvıları buzla birlikte karıştırın. Soğutulmuş kokteyl bardağına dökün ve limon kabuğu ile süsleyin