18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 Gastronomi Hikayeleri

​​​​​

ALFREDO Makarna sosu olarak bilinen Alfredo ilk defa 1920'li yıllarda Alfredı di Lello tarafından yapılmıştır. Bu sos beşamel, tereyağı ve peynirin karıştırılması ile elde edilir. CARPACCIO İtalyanca'da ''çok ince dilim'' anlamına gelen carpaccio ilk defa 1950 yılında Venedikte'ki Harry'nin Barı'nda şef olarak çalışan Guiseppe Cipriani tarafından hazırlanmıştır. İsmini dönemin İtalyan ressamı Vittore Carpaccio'dan alan bu yemek kısa sürede tüm İtalya'da popüler olmuştur. CREPES SUZETTE Crepes Suzette'in mucidi ünlü Fransız Şef Henri Carpentier'dir. 1895 yılında, Carpentier henüz 14 yaşındadır ve Paris'teki Monte Carlo's Cafe'de garson yamağı olarak çalışmaktadır. O sırada Galler Prensi olan 7. Edward'ın tatlısını hazırlamakla görevlendirilmiş. Krep yapılmaya başlandıktan sonra içindekiler alev alır, yanan krepten tadan Carpentier çok lezzetli olduğunu farkeder ve Prens'e ikram eder. Prens Carpentier'e tatlının adını sorar ve 'prenses krebi'cevabını alır. Prens adını hemen orada kendisine jest olarak konulduğunu anlar ve yanındaki prensesin adını koyar: Crepes Suzette., GNOCCHI İtalyanca'da ''lokma'' anlamına gelen gnocchi patates, irmik, un ve ricotta peynirinin hamur haline dönüştürülüp sıcak suda haşlanması ile yapılmaktadır. GUACAMOLE Eski Azteklerin dilinden gelen guacamole sözcüğü avakado ezmesi anlamına gelmektedir. Avakado, domates, soğan ve kişniş ile yapılan bir salatadır. PAVLOVA Yumurta aklarının çırpılıp fırında çıtır hale gelinceye kadar pişirilen ve içine taze meyve konularak servis edilen Pavlova kabarık balerin eteğine benzetildiği için ismini Rus balerin Anna Pavlova'dan alır. PEŞMELBA Bu tatlı ''Aşçıların Kralı, Kralların Aşçısı'' ünvanına sahip Auguste Escoffier tarafından Londra'daki Savoy Otel'de şarkıcı Nelie Melba'dan esinlenerek yaratılmıştır. Peche Fransızvada şeftali anlamına gelmektedir. ŞEFTALİ KEBABI Kıbrıs mutfağına özgü olan Şeftali kebabı ilk kez sokak kebapçısı olan Ali Şef tarafından hazırlanmıştır. Kuzu gömleğine sarılıp ızgara yapılan bir köfte olan ''Şef Ali Kebabı'' ismi zamanla ''Şeftali Kebabı''na dönüşmüş.

​​​