18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 BORSCHCH (BORÇ) ÇORBASI

​​Soğuk veya sıcak servis edilebilen pancar çorbası. Rusya, Litvanya, Polonya ve özellikle Ukrayna asıllı bir yemek. Ukraynalılar ulusal çorbaları olarak görürler ve buradan çıktığına gerçekten inanırlar. Karadeniz bölgesinde benzerleri yapılır.​


​​Pınar İshakoğlu Tarifi ile;

Malzemeler:

4-6 Kişilik 

2kg beyaz lahana jülyen doğranmış 

2 adet pancar 

1 adet beyaz soğan  

400gr dana nuar haşlanmış 

Et stok 

2 adet havuç rendelenmiş 

2 sap kereviz brunuaz doğranmış 

1 adet acı kuru kırmızı biber 

kimyon 

tuz 

karabiber 

 

Yapılışı:

Dana nuar soğan, pancar ve 1 adet kereviz sapı ile haşlanır. Suyu daha sonra kullanılmak üzere kenara alınır. Lahana, kereviz sapı, havuç sotelenir. Et suyundan az az eklenerek biraz pişirilir. Et suyunda haşlanmış pancar içerisine rendelenir. Kimyon, tuz ve karabiber ile çeşnilendirilir. Nuar ve et suyu eklenir tadına bakılır. Servise hazır :) 

​