Paylaş :

BLUE BLAZER

BLUE BLAZER

Gelişmiş bir barmen kokteylidir, çünkü bir kupadan diğerine yanan viski ile yapılır.

Jerry Thomas tarafından San Francisco'daki El Dorado barında yaratıldı. Thomas bir yıldız sanatçıydı ve yanan sıvıyı gümüş iki karışım bardağı arasında mükemmel aktarıyordu.

Malzemeler

  1. 50 ml bourbon
  2. 5 ml kaynar su
  3. 1 bar kaşığı pudra şekeri
  4. Limon kabuğu

Hazırlanışı

Viskiyi küçük bir tencerede ısıtın ve kapaklı içki maşrapasına dökün. Kaynar suyu diğer kapaklı içki maşrapasının içine koyun. Viskiyi yakın ve alevler içindeyken iki sıvıyı dört veya beş kez kapaklı içki maşrapalar arasında ileri geri dökün. Bu ilk başta zordur ve bu büyülü eylemi konukların önünde gerçekleştirmeden önce pratik yapmanız gerekir. Daha uzun bir alev akışı yapmak istiyorsanız, hüner, sıvıyı ikinci, sabit, kapaklı içki maşrapaya dökerken dökme kolunu yumuşak, yukarı doğru bir hareketle hareket ettirmektir. Şekerle tatlandırın. Bir dilim limonla süsleyin.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo