Paylaş :

MOJITO

MOJITO

Havana'nın Mint Julep'e canlandırıcı cevabı, birçok Amerikan sıcak noktasında yeni bir klasik haline gelmiştir. Hemingway'in favori Küba kokteyllerinden bir diğeri olan Mojitolar, geleneksel olarak nane, misket limonu ve şekerin beyaz bir romla karıştırılmasıyla yapılır ve bazı versiyonlarda bir miktar soda eklenir.

Malzemeler

  1. 30 ml taze limon suyu
  2. 1 yemek kaşığı şeker
  3. 6-8 adet taze nane yaprağı
  4. 60 ml light rom
  5. 22 ml soğutulmuş soda
  6. Taze nane filizi

Hazırlanışı

Highball bardağının dibinde limon suyunu, şekeri ve nane yapraklarını şeker eriyene kadar birlikte karıştırın. Romu ekleyin. Bardağı buz ile doldurun sodayı bardağın ağzına kadar doldurun. Nane yaprağı ile bardağı süsleyin.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo