18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 MOJITO

Havana'nın Mint Julep'e canlandırıcı cevabı, birçok Amerikan sıcak noktasında yeni bir klasik haline gelmiştir. Hemingway'in favori Küba kokteyllerinden bir diğeri olan Mojitolar, geleneksel olarak nane, misket limonu ve şekerin beyaz bir romla karıştırılmasıyla yapılır ve bazı versiyonlarda bir miktar soda eklenir.

MOJITO.jpg

Malzemeler

  • 30 ml taze limon suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 6-8 adet taze nane yaprağı
  • 60 ml light rom
  • 22 ml soğutulmuş soda
  • Taze nane filizi

Hazırlanışı

Highball bardağının dibinde limon suyunu, şekeri ve nane yapraklarını şeker eriyene kadar birlikte karıştırın. Romu ekleyin. Bardağı buz ile doldurun sodayı bardağın ağzına kadar doldurun. Nane yaprağı ile bardağı süsleyin.