18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 SUSHI & ÜZÜMLER

​​sushi1.jpg

Sushi, genellikle haşlanmış soğuk pirinç, çoğu kez çiğ balık ile kurutulmuş ve fırınlanmış deniz yosunu ('nori') kullanılarak hazırlanır. Farklı malzeme ve görünüşlerdeki suşiler de tüketilmektedir.

Sushi servis edilirken wasabi ve soya sosu yaygın olarak kullanılır. Ancak bu baskın tatlardan kaçınılarak şarap eşleşmelerini göz önünde bulundurmak önemlidir.





maki.jpgMAKİ

Sushinin geleneksellerinden biri olan maki sushi deniz yosunu​, pirinç ve balık ile hazırlanır.

​İçerikleri farklı olmasına rağmen, deniz yosunundan gelen güçlü tuzluluk bu stildeki sushileri yüksek asitli ve düşük tanenli üzümlerle uyumlu yapar.

Üzümler; Pinot Grigio, Emir, Albariño, Pinot Noir, Kalecik Karası vb. gibi..




uramaki.jpgURAMAKİ

Uramaki, farklı malzemeler etrafına sarılmış, iç kısmında deniz yosunu bulunan dış tarafında pirincin bulunduğu içten dışa rulodur.

Kullanılan malzemeye göre farklı üzümler düşünülebilir. Krem peyniri kullanılan örneklerde orta-tam gövdeli beyaz üzümler, avokado, somon ve salatalık ile yapılan stillerde yüksek asitli ve yeşil meyve aromalarına sahip üzümler eşleştirilebilir. Düşük tanenli siyah üzümler de düşünülebilir.

Üzümler; Chardonnay, Viognier, Emir, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Kalecik Karası, Papaskarası, roze ve köpüren şarap vb. gibi.


temaki.jpgTEMAKİ

Deniz yosunundan koni şeklinde yapılmış rulolardır. Deniz yosunundan gelen tuzluluk yüksek asitli üzümlerle dengelenebilir.


Üzümler; Sauvignon Blanc, Emir, Riesling, Kalecik Karası, köpüren şaraplar vb. gibi..




​​