18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

PEYNİR VE ÜZÜMLER



TANGALA

tangala1.jpgTangaz​ola, Mahzen ve Tlos gibi yarı sert, sert ve küflü peynirler için; Madeira ,Port, Sauternes gibi tatlı şaraplar, Gewürztraminer gibi​ aromatik beyaz şaraplar veya Beaujolais, Kalecik Karası, Karasakız gibi hafif gövdeli kırmızılar uyum sağlar.


Pelit Keçi ve Pelit İnek gibi sert peynirlerle Barolo, Sangiovese, Zinfandel, Kösetevek gibi üzümlerle olgun aromalara sahip kırmızı şaraplar eşleştirilebilir.


Patmol Amber ve minik Mera gibi yumuşak peynirler Narince, Chenin Blanc gibi meyvemsi aromalara sahip şaraplarla eşleşebilir.

İDA MERA.jpg


İDA MERA

İda Mera'nın Tamamber peyniri Camambert tarzında üretilmiş zengin aromalara sahip bir peynirdir. Fıçı özelliği baskın olmayan Chardonnay veya Narince şarapları ve Hasandede gibi canlı meyve aromalarına sahip üzümler ile eşleştirilebilir.



AL DÜKKÂN

ala dükkan.jpg



Karaman Divle obruğu tulum peyniri gibi olgun ve küflü peynirler geç hasat sıcak iklim beyazları ve Bornova Misketi, Torrontes, Viognier gibi aromatik üzümler; eski kaşar gibi sert peynirler Syrah, Cabernet Sauvignon, Boğazkere gibi üzümlerle eşleştirilebilir.





​​CASARİ

casari.jpgTurkish Blu gibi küflü peynirlerle Madeira, Port gibi tatlı şaraplar ve aromatik beyazlar; gouda, Camembert ve Brie gibi ymuşak peynirler Sıdalan, Pinot Gris, Emir, Chablis gibi yüksek asitli ve mineral yapısı kuvvetli beyaz​ şaraplarla eşleştirilebilir.

Gouda ve Cheddar gibi orta sertlikte sarı peynirlerle ise şampanya gibi geleneksel metodla üretilmiş köpürenler veya sur lie yöntemiyle yapılmış köpüksüz şaraplar eşleştirilebilir.​