Paylaş :

Türkiye'de Bağ Bozumu 2022

Türkiye'de Bağ Bozumu 2022

Bin yıllardır olduğu gibi bu yıl da insan mevsimler boyu emek emek işledi, doğanın mucizesi üzümleri bekledi. Kış çok çetin geçti, bahar serin ve yağışlıydı, beklenen yazsa bir türlü gelmedi. Her yıl olduğu gibi bu yılın üzümleri de kendine has hikayesiyle yetişti. Ve nihayet doğanın bağlardaki bayramı Hasat Dönemi başladı.

Türkiye'de Bağ Bozumu 2022

Hasatın ilk hikayesi Tekirdağ/Şarköy bağlarında Chardonnay üzümleriydi. Yağışlı bahar günlerinde büyüyen üzümlerin, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında geçtiği yazın ilk aylarında fenolik olgunlukları yavaş yavaş gelişti ve dengeli bir süreç sonunda iyi bir bağ bozumu dönemi yaşandı.

Türkiye'de Bağ Bozumu 2022

Sıra İzmir/Urla bağlarındaydı. Mükemmel bir teruara sahip bölgede üzümlerin kraliçesi Chardonnay ile hasada başlandı daha sonra ise Merlot üzümünün hasadı onu takip etti.

Türkiye'de Bağ Bozumu 2022

Türkiye’de batıdan doğuya yayılan bağ bozumu hikayesinde sıradaki durak Elazığ/Alpagut Köyü’nde yetişen Anadolu’nun hazinesi Öküzgözü üzümlerinde. Hasadın çok yakında başlaması bekleniyor.

Doğanın bize sunduklarına şükranlarımızla, her yıl olduğu gibi gelecek yıl da doğanın sürdürülebilir coşkusunu paylaşmak en büyük arzumuz. İnsan ve doğanın bu eşsiz dansının her salkımda hayat bulan meyvelerini sevgi, saygı ve minnetle selamlıyoruz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo