Paylaş :

M.E.B. ONAYLI FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME PROGRAMI

M.E.B. ONAYLI FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME PROGRAMI

Program Hakkında

Programın Amacı

Turizm ve gastronomiye ilginin sürekli artması paralelinde ülkemizde her geçen gün sayısı artan lüks restoranlar ve otellerle birlikte, bu işletmelerin ihtiyacını karşılayacak eğitimli ve yetişmiş servis personeli ihtiyacını karşılamak amaçlı tarafımızca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınarak hazırlanmış bir programdır. Bu program ile amacımız üst kalite restoran ve otellerde çalışabilecek, tüm fermente ve distile içecek konularına detaylı hakim olan, yemek-içecek uyumları konusunda uzman, yurt dışındaki yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil edebilecek “SOMMELIER” ler yetiştirmektir.

Kimler Katılabilir

Sektörde ilk kez çalışacak kişiler, Sektör içinde çalışan; fakat fermente ve distile içkiler hakkında daha öncesinden bilgi sahibi olmayan kişiler, Bu sektörde çalışmayıp; fakat temel seviyede bilgi sahibi olmak isteyen, fermente ve distile içki kültürüne ilgi duyanlar, Bu konuda kendini geliştirmek isteyen herkes katılabilmektedir.

Ön Koşullar

18 yaşından büyük kişiler katılabilirler.

Program İçeriği

Eğitim Dili :

Türkçe

Konjentan :

30 Kişi

Programın sonunda %70 devam koşulunu sağlamış katılımcılar:

  1. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifikaya sahip olabilecekler.

Adaylar programı tamamladıklarında aşağıdaki konulara hakim olacaklardır.

  1. Fermente ve distile içecek çeşitlerinin özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak
  2. Üretim süreci ve üzüm çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak
  3. Yerli ve dünyaca ünlü üzümleri tanımak
  4. Türkiye’de ve dünyadaki ünlü şarap çeşitleri ve bölgelerini ileri düzeyde tanımak
  5. Distile içecekleri ve bölgelerini ileri düzeyde tanımak
  6. İçecek ve yemek uyumu hakkında bilgiye sahip olmak
  7. Serviste ileri seviye şarap ve distile içecek bilgilerini kullanmak
  8. Tadım tekniklerini kullanarak ürün hakkında değerlendirme yapma becerisi elde etmek
  9. Etkili servis yönetim becerisi göstermek
  10. Stok takibi ve sipariş sistemlerini yönetmek
  11. Misafir, müşteri ilişkilerini yönetmek
  12. Bireysel ve toplumsal mesleki sorumluluk bilinci kazanmak
  13. Serviste orta seviye tadım tekniklerini kullanmak
  14. İşverenleri ile iş birliği yapmak
  15. Hizmet prosedürlerini uygulamayı alışkanlık hâline getirmek
  16. Misafirlere öneri vermeye istekli olmak
  17. Servis ile ilgili her durumda bilgili ve güvenilir kararlar verebilmeyi alışkanlık hâline getirmek
  1. WSET 1. Seviye Şarap Yeterlilik Programı​​​​
  2. WSET 2. Seviye Şarap ve Yüksek Alkollü içkilerde Yeterlilik Programı
  3. WSET 3. Seviye Şarap ve Yüksek Alkollü içkilerde Yeterlilik Programı
  4. WSET 1. Seviye Yüksek Alkollü İçkilerde Yeterlilik Programı
  5. WSET 1. Seviye Şarap Servis Programı

.***Uluslararası platformda “Sommelier” olarak bilinen, türkçede karşılığı fermente ve distile içecek uzmanı olmak isteyen adaylar için geliştirilmiş M.E.B. sertifikalı bir programdır.Program için %70 devam koşulu aranmaktadır. Koşulu sağlayan kişiler program sonunda M.E.B. Onaylı sertifika sınavına girmeye hak kazanacaklardır.​​

PROGRAMIN SÜRESİ

Toplam Süre: 34 Hafta x 3 Saat = 102 saattir

Dersler Haftada 1 defa (hafta içi belirlenen uygun bir günde) saat: 14.00-17.00 saatleri arasında IWSA’da gerçekleştirilmektedir.​

PROGRAMIN İÇERİĞİ

Sıkça Sorulan Sorular

Program Tarihleri

Yeni tarihler netleştiği zaman eklenecek

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo