Paylaş :

CUMHURİYET SOFRALARI

CUMHURİYET SOFRALARI

1923 yılında Cumhuriyet’e kavuşup ‘yeni bir hayata’ başlanırken, Cumhuriyet’in kapsayıcı gücü sosyal yaşamın değişmez göstergelerinden biri olan sofralara da yansımıştır. Şef Seray Öztürk’ün bu dönemden ilhamla hazırlayacağı yemeklerle, yemek kültürü yazarı Hülya Ekşigil’in anlatımı ve IWSA yönetici&eğitmeni Ayça Budak’ın eşleşmelerinin buluşacağı IWSA’nın gelenekselleşmiş bu sofrasına davetlisiniz.

Seray Öztürk

1971 İzmir doğumlu Seray Öztürk bu topraklara mübadele ile göçmüş bir kuşağın torunur.

Çocukluk ve gençlik yıllarını İstanbul-Denizli ve İzmir arasında geçmiş ve yeme alışkanlıkları Ege topraklarının geleneklerinden ve köklerinden aldığı mirasla şekillenmiştir. Mutfağa ilgisi üniversite yıllarında başlamış, yıllar içerisinde önce bir kız annesi ve sonrasında  sektörde bir kadın şef olmanın farklılığını hissetmiş, yemeğe, içmeye ve bu topraklara olan hayranlığını bu farklılıkları gözeterek ve harmanlayarak kendi mutfağını şekillendirmiştir.

2000 yılından bu yana profesyonel olarak birçok restoran ve yiyecek içecek grubuyla şef ve yönetici olarak görev almıştır.İstanbul Bilgi Üniversitesi, Babylon, Otto, Istanbul Culinary Institute ve Doors Akademi bunlardan bazılarıdır.

2013 yılında İstanbul’da kendi restoranı Naif’i açmış ve 8 yıl sonra kapatmaya karar vermiştir.

2000 lerden bu yana yeteneği ve kendi tarzı ile gastronomi dünyasının tanınan isimlerinden olmayı başaran Seray Öztürk, 2020 yılının başından bu yana da Türkiye’nin farklı coğrafyalarında bilinen birçok restoran ve otel markası için danışmanlık hizmeti vererek gençlere deneyimlerini aktarmaktadır ve gene birçok restorana ‘konuk şef ‘ kapsamında özel menüler ve davetler yaparak mesleğine devam etmektedir.

Mutfağında özellikle kendi coğrafyasını, Türk Mutfağı’nı, yerel ve mevsimsel malzemeyi önemsemektedir.

Hülya Ekşigil

20 yıl çalıştığı Vizyon ve Vizyon Dekorasyon dergileri başta olmak üzere uzun yıllar dergi editörlüğü ve yazarlığı yapan Hülya Ekşigil, 20 yıl da Milliyet Sanat Dergisi’nde ‘İaşe’ sayfalarını hazırladı. Buradaki yazılardan derlediği ‘Dilim Gülümsüyo!’ ve ‘İyi Bir Yemek…’ adlı iki kitabı var. ‘Gökçen Adar ile Mutfakta Dört Mevsim’ adlı, iki ciltlik yemek kitaplarının editörlüğünü yaptı. Geçmişte iki yıl Habertürk televizyonunda Lezzet Yolu adında haftalık bir yemek kültürü programı yaptı ve National Geographic TV'de yayınlanan Food Lover's Guide to the Planet adlı dizinin İstanbul bölümü ile Travel Chanel için yapılan Street Eats-Europe’un İstanbul bölümünü hazırladı. Çeşitli dergi ve kitapların yemek kültürüyle ilgili içeriklerine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan  IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü içinbüyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme&içme eğitimine destek oluyor.

Etkinliğe ait notlar

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.

Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 08/11/2023
Saat: 19:00-23:30

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo