18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni



  • Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı Uyarınca

    IWSA Aydınlatma Metni

     

    1.      Veri Sorumlusunun Kimliği

    Mey İçki Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Mey İçki" veya “Şirket") olarak, sahibi bulunduğumuz International Wine and Spirits Academy'nin (“IWSA") sunduğu hizmetlerden yararlandığınızda elde ettiğimiz kişisel verilere istinaden ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (“Kanun") uygun hareket edebilmemizi teminen aydınlatma yükümlülüğü kapsamında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunuyoruz.

     

    2.      IWSA ve Eğitimlere İlişkin Genel Bilgi

    Mey İçki, IWSA kuruluşu kapsamında şarap ve distile üzerine eğitimler vermekte ve ayrıca her ay değişen temalarla şarap-yemek, rakı-yemek uyumu ve kokteyl atölyeleri de gerçekleştirmektedir. 

     

    Mey İçki'nin düzenlediği eğitimler ve atölyeler arasında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Fermente ve Distile İçecek Servis Elemanı Yetiştirme Programı Eğitimi, Wine and Spirit Education Trust eğitimleri (Distile İçki Seminerleri ve Şarap seminerleri), atölye çalışmaları ve yiyecek içecek uyumu etütleri bulunmaktadır. Mey, düzenlediği sertifikalı eğitimler sonucunda kişilerin sertifika sınavına katılmasını ve başarılı olan kişilerin sertifika almasını sağlamaktadır.

     

    3.      İşlenen Kişisel Veriler

    Mey İçki'nin sahibi olduğu IWSA'nın hizmetlerinden yararlanmak amacıyla Şirketimize iletmiş olduğunuz genel nitelikli kişisel verileriniz (ad-soyad, nüfus cüzdanı örneği, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi gibi kimlik verileriniz, e-posta adresi, telefon gibi iletişim verileriniz, adres bilgileriniz, fotoğrafınız, velinizin/ailenizin adresleri ve telefonları, çalıştığınız yer gibi özlük bilgileriniz, mesleki deneyim bilginiz, sınav sonucunuz veya aday numaranız gibi eğitim ve sınav bilgileriniz) Şirketimiz tarafından işlenebilmektedir.

     

    4.      İşleme Amaçları

    Şirketimize ilettiğiniz söz konusu kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar ile sınırlı olarak işlenecektir:

    • IWSA tarafından verilen eğitimler, hizmetler, atölyeler, seminerler, etkinlikler ve sınavların organize edilmesi, duyurulması ve bunlara katılımınızın sağlanması;
    • Video konferans hizmeti sağlayıcıları (Örneğin: Zoom) üzerinden eğitimlere katılımınızın kolaylaştırılması;
    • Katılamadığınız veya kaçırdığınız derslerin sonrasından izlenebilmesi;
    • Eğitim ve sınav sonuçlarına bağlı olarak sertifikaların hazırlanması;
    • Şirketimizin gerekli çalışmaları yapabilmesi;
    • Şirketimize ve markalarımıza bağlılığının arttırılması;
    • Alkollü içecek sektöründe uzmanlaşmak isteyenlerin kariyer ve kişisel gelişiminde başarının sağlanması;
    • Sizlerle iletişim kurulabilmesi ve eğitim kitlerinin tarafınıza gönderilmesi;
    • Rıza vermeniz halinde çeşitli kanallar (sosyal medya, internet sitesi e-mail vb.) ile bülten paylaşımı, tanıtım, pazarlama ve reklam faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.

     

    5.      Kişisel Verilerin Aktarılması

    Kişisel verileriniz, işbu Aydınlatma Metni'nin 4. maddesinde açıklanan amaçlarla ve Kanun ve ilgili düzenlemeler kapsamında aktarılmasını gerektiren sebeplerle sınırlı olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'na, yurt dışında bulunan ve yetkili temsilcisi olduğumuz Wine and Spirits Education Trust'a, pazarlama faaliyeti yürüten ve Şirket ile sözleşmesel ilişki içerisinde bulunan dijital pazarlama şirketlerine ve bilgi teknolojileri hizmet sağlayıcılarına, hukuken yetkili kişilere aktarılabilecektir.

     

    Örneğin, IWSA'nın sertifikalı eğitim faaliyetlerine katılan kişilerin kişisel verileri, aşağıdaki süreçlerde üçüncü kişiler ile paylaşılacaktır:

    • Adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve ikametinizi gösteren belgeler; Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurs ve sınavına kaydolmanızı sağlamak ve hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılacaktır.
    • Adınız, soyadınız ve doğum tarihi bilgileriniz; WSET sınav sürecini yürütülebilmek ve başarılı olan katılımcılara sertifika verebilmek amacıyla Wine and Spirit Education Trust ile açık rıza vermeniz halinde paylaşılacaktır.

    Buna ek olarak, Şirket'e verdiğiniz ticari elektronik ileti tercihiniz hukuki yükümlülüğümüz gereği İleti Yönetim Sistemi'ne kaydedilecektir.

     

    6.      Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

    Kişisel verileriniz, doğrudan sözlü veya yazılı olarak tarafınızdan iletilen bilgilerden, dijital platformlar, e-posta ve internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirilen başvurular kapsamında iletilen bilgilerden otomatik veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır.

     

    Kişisel verileriniz, aşağıdaki hukuki sebeplere dayanarak işlenebilecektir:

    • Kanun madde 5/1'de belirtilen açık rızanızın alınması.
    • Örneğin, tarafınızla bülten paylaşımı yapılabilmesi için açık rızanız alınacaktır.
    • Kanun madde 5/2(c)'de belirtilen sözleşmenin kurulması veya ifası için gerekli olması.
    • Örneğin, Mey ile aranızdaki sözleşme kapsamında eğitimlerin, seminerlerin ve atölye çalışmaların gerçekleştirilebilmesi adına kişisel verileriniz işlenmektedir.
    • Kanun madde 5/2(ç)'te belirtilen hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi için zorunlu olması.
    • Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Fermente ve Distile İçecek Servis Elemanı Yetiştirme Programı Eğitimine katılmanızı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca ad, soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası gibi kişisel verileriniz işlenmektedir.
    • Kanun madde 5/2(e)'de belirtilen bir hakkın tesisi, korunması ve savunması için zorunlu olması.
    • Kanun madde 5/2(f)'de belirtilen meşru menfaat için zorunlu olması.
    • Kanun madde 6/3'te belirtilen özel nitelikli kişisel verileri işlemenin kanunlarda öngörülmesi.
    • Kanun madde 9/1'de belirtilen kişisel verilerinizin yurt dışına aktarımı için açık rızanızın bulunması.
    • Örneğin, WSET sınavında başarılı olduğunuz takdirde, tarafınıza sertifika verilebilmesi amacıyla kişisel verileriniz Wine and Spirit Education Trust ile açık rızanızın bulunması halinde paylaşılabilecektir.

     

    Açık rızanızı, aşağıda belirtilen kanallar üzerinden iletmek suretiyle her zaman geri alma talebinde bulunabilirsiniz.

     

    7.      Kişisel Verileriniz Konusundaki Haklarınız

    İlgili kişi olarak, Kanun'un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahipsiniz:

    • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
    • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme.

       

      Bu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, internet sitemizdeki İlgili Kişi Başvuru Formu'nu doldurarak veya kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak Büyükdere Cad. Bahar Sok. No.13 River Plaza Kat:25-28 Şişli İstanbul/Türkiye adresine veya kvkk@diageo.com adresine iletebilirsiniz. Başvurunuz ücretsiz olarak yanıtlanacaktır. Ancak talep edilen işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücretler talep edilecektir. ​