18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 ÜZÜM INFOGRAFİKLERİ

​​​​​​​

-Zinfandel üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Kaliforniya, İtalya, Meksika, Brazil, Washington. - Zinfandel üzümü görünüşü: koyu yakut. -Burunda; böğürtlen, kuru meyveler, karanfil, meyan kökü - Damakta; orta tatlılık seviyesinde, orta-yüksek asidite, orta-yüksek tanen, orta-tam gövde -Yemek şarap uyumu; baharatlı kebaplar ve et yemekleri, hamburger, baharatlı ızgara tavuk kanadı, ezine beyaz peyniri, -Servis sıcaklığı: 16-18°C -Viognier üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Languedoc-Roussillon, Avustralya, Kaliforniya, Rhone-Alpes, Güney Avustralya, -Viognier üzümü görünüşü: açık limon sarısı, -Burunda; kayısı, armut, şeftali, menekşe -Damakta; sek, düşük-orta asidite, orta-tam gövde -Yemek şarap uyumu; kabuklu deniz ürünleri, ızgara tavuk, ızgara balık, köri soslu yemekler, sushi -Servis sıcaklığı: 8-10°C fıçısız 12-14°C -Tempranillo üzümünün en çok üretildiği bölgeler; İspanya, Rioja, Castilla-La Mancha, País Vasco, Portekiz -Tempranillo üzümü görünüşü: orta yakut -Burunda; çilek, ahududu, kırmızı erik -Damakta;sek, orta asidite, orta-tam güvde, orta tanen -Yemek şarap uyumu; ızgara bonfile, kuzu pirzola, eskitilmiş cheddar, gouda, köri soslu yemekler - Servis sıcaklığı: 16-18°C -Sauvignon Blanc üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Moldovya, Yeni Zelanda, Şili, Güney Afrika, Loire -Sauvignon Blanc üzümü görünüşü: açık limon sarısı – Burunda; Bektaşi üzümü, greyfurt, nektarin, lime -Damakta; sek, yüksek asidite, düşük-orta gövde -Yemek şarap uyumu; deniz mahsülleri, kuşkonmaz, sushi, taze keçi peyniri - -Servis sıcaklığı: 7-9°C - Sangiovese üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Toskana, Emilia-Romagna, Marche, Arjantin, Romanya – Sangiovese üzümü görünüşü: açık yakut – Burunda; kiraz, yeşil çay, topraksı aromalar, kırmızı erik -Damakta; sek, yüksek asidite, orta-tam gövde, orta tanen -Yemek şarap uyumu; domates soslu makarna, pizza, bresaola prosciutto, parmesan - Servis sıcaklığı: 17-19°C -Merlot üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Bordeaux, Languedoc-Roussillon, İtalya, Kaliforniya, Bulgaristan -Merlot üzümünün görünüşü: orta yakut -Burunda; siyah çikolata, ahududu, siyah kiraz, sedir -Damakta; sek, orta asidite, orta-tam gövde, orta-tam tanen -Yemek şarap uyumu; ızgara bonfile, filet mignon, kuzu pirzola, gouda - Servis sıcaklığı: 16-18°C -Garnacha üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Languedoc-Roussillon, Provence- -Côte d'Azur, Aragon, Castilla-La Mancha, İtalya – Garnacha üzümünün görünüşü: açık yakut -Burunda; çilek, ahududu, meyan kökü, beyaz biber -Damakta; sek, orta asidite, orta-tam gövde, orta tanen -Yemek şarap uyumu; patlıcan, barbekü etler, sosis, mantar, hamburger - Servis sıcaklığı: 17-19°C - Chenin Blanc üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Güney Afrika, Loire, Arjantin, Kaliforniya, Avustralya – Chenin Blanc üzümünün görünüşü: açık limon sarısı -Burunda; otsu aromalar, narenciye, ananas, yeşil elma -Damakta; düşük-orta tatlılık, yüksek asidite, orta gövde -Yemek şarap uyumu; kabuklu deniz ürünleri, ızgara sebzeler, salatalar, keçi peynirleri - Servis sıcaklığı: 7-9°C -Boğazkere üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Elazığ, Diyarbakır, Antalya, Denizli, Uşak, Ankara – Boğazkere üzümünün görünüşü: koyu yakut – Burunda; karadut, çay, kuru incir, karabiber -Damakta; sek, orta asidite, orta-tam gövde, orta-yüksek tanen Yemek Şarap Uyumu; ızgara bonfile, kuzu pirzola, adana-urfa kebap - Servis sıcaklığı: 17-19°C -Chardonnay üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Kaliforniya, Avustralya, Burgundy, Languedoc-Roussillon, İtalya – Chardonnay üzümünün görünüşü: açık altın -Burunda; narenciye, elma, armut, şeftali, kavun, ananas, muz, mango -Damakta; orta-yüksek asidite, orta-tam gövde -Yemek şarap uyumu; ızgara balık, ızgara tavuk, camembert, parmesan, makarna, füme çerkez, füme abaza - Servis sıcaklığı: 8-10°C fıçısız 12-14°C -Emir üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Nevşehir, Kayseri – Emir üzümünün görünüşü: açık limon -Burunda; elma, ananas, mineralsi aromalar -Damakta orta-yüksek asidite, hafif-orta gövde Yemek şarap uyumu; sushi, kuşkonmaz, somon - Servis sıcaklığı: 8-10°C -Kalecik karası üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Ankara, Denizli, Tekirdağ, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, İzmir, Manisa, Uşak, Antalya -Kalecik karası üzümünün görünüşü: açık yakut -Burunda; çilek, pamuk şekeri, frambuaz -Damakta; orta-yüksek asidite, hafif-orta gövde, düşük tanen -Yemek şarap uyumu; pizza, makarna, et, yağlı balıklar - Servis sıcaklığı: 16-18°C -Misket üzümünün en çok üretildiği bölgeler; İzmir, Manisa – Misket üzümünün görünüşü; açık limon – Burunda; ıhlamur, mürver çiçeği, bal, gül -Damakta; orta tatlılık, düşük asidite, hafif-orta gövde -Yemek şarap uyumu; taze mevsim meyveleri, acıbadem kurabiye, sütlü tatlılar, sakızlı tatlılar, portakallı limonlu cheesecake - Servis sıcaklığı: 8-10°C -Misketin diğer isimleri; Moscatel (İspanya&Portekiz), Moscato/ Moscatello (İtalya), Muskat/Muscateller (Almanya), Meski (Tunus), Muskatoly/Muscataly(Macaristan) -Narince üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Nevşehir, Amasya,Tokat -Narince üzümünün görünüşü; açık limon – Burunda; narenciye, nektarin, tropikal meyve -Damakta; orta-yüksek asidite, orta-tam gövde -Yemek şarap uyumu; ızgara balık, tavuklu saltalar, krema veya mantar soslu makarnalar, deniz mahsülleri - Servis sıcaklığı: 8-10°C -Pinot Noir üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Fransa, Almanya, Kaliforniya, İsveç, Yeni Zelanda -Pinot Noir üzümünün görünüşü; açık yakut – Burunda; çilek, ahududu, kiraz, otsu aromalar -Damakta; orta-yüksek asidite, orta gövde, orta tanen -Yemek şarap uyumu; kabuklu deniz ürünleri, ördek, bıldırcın, kuzu eti, peynir - Servis sıcaklığı: 14-16°C -Riesling üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Almanya, Mosel, Pfalz, Avustralya, Alsace -Riesling üzümünün görünüşü; açık limon -Burunda; elma, narenciye, şeftali, misket limonu, benzin, akasya çiçeği – Damakta; yüksek asidite, orta gövde -Yemek şarap uyumu; midye, yengeç, sushi, keçi peyniri, köri soslu yemekler - Servis sıcaklığı: 7-9°C - Syrah/Shiraz üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Languedoc-Roussillon, Avustralya, Provence, Güney Afrika, Rhone -Syrah/Shiraz üzümünün görünüşü; koyu yakut – Burunda; böğürtlen, karabiber, karadut, meşe -Damakta; orta asidite, orta-tam gövde, orta tanen -Yemek şarap uyumu; ızgara sebzeler, kuzu eti, mantar, eskitilmiş peynirler, dana eti - Servis sıcaklığı: 17-19°C -Cabernet Sauvignon üzümünün en çok üretildiği bölgeler; Şili, Kaliforniya/ABD, Bordeaux/Fransa, Avsutralya, Languedoc-Roussillon/ Fransa -Cabernet Sauvignon üzümünün görünüşü; koyu yakut -Burunda; siyah frenk üzümü ve siyah kiraz, yeşil dolmalık biber, nane ve sedir -Damakta; orta asidite, orta gövde, orta-yüksek tanen -Yemek şarap uyumu; kuzu pirzola, ızgara bonfile, eskitilmiş peynirler - Servis sıcaklığı: 17-19°C