18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 ISABELLE SIMI

​​

Efsanevi Isabelle Simi, şarap dünyasında kadınlar için gerçek bir öncüdür, doğal afetlerin ve içki yasağının Kaliforniya'nın filizlenen şarap endüstrisi üzerindeki olumsuz etkilerini başarıyla yönetmiştir.

Isabelle Simi'nin babası Giuseppe Simi ve kardeşi Pietro, altın bulma umuduyla 1859'da İtalya'nın Toskana bölgesindeki Montepulciano'dan San Francisco'ya gelmişlerdi. Bunu başaramayınca önce Pescadero'da ürün yetiştirdiler ve sonra gerçek altın madenlerini buldular: üzümler.Isabelle Simi.jpg

1876 yılında İtalya'dan Kaliforniya'ya gelen iki kardeş tarafından kurulan Simi şaraphanesinin yönetimini ölümleri üzerine, Giuseppe'nin kızı 18 yaşında Isabelle Simi 1904 yılında devralmak zorunda kalmıştır.

Isabelle hemen mahzeni genişletmeye başlar ve bir deprem anında bugün de görülebilen taş yapının çelik çubuklarla güçlendirilmesinde ısrar eder. 1906'da büyük deprem ve yangın San Francisco'yu sert bir şekilde vurur ve Sonoma County kadar kuzeydeki binaları yıkar, ancak Simi'nin o zamanlar 2 yaşında olan takviyeleri ve sağlam yapısı, şaraphanenin neredeyse hiç etkilenmeden durmasına yardımcı olur.

1920'de Kaliforniya'da içki yasağı başlar, Isabelle Simi, Volstead Yasası'nın hızlı bir şekilde yürürlükten kaldırılmasını bekleyerek mahzende bulundurmak için tüm bağ mülklerini satar.

1933 yılının Aralık ayında yasak kaldırıldığında, SIMI, susuz halka 500.000 kasa dolusu şarap satmaya hemen hazırdır.

1934'te Isabelle, şaraphanenin taş mahzenlerinin önüne kurulan 25.000 galonluk bir fıçıdan oluşturulan bir tadım odası ile SIMI'nin ilk perakende satış noktasını kurmuştur.