18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 VINHO QUENTE – PORTEKİZ STİLİ SICAK ŞARAP

Farklı reçeteleri olan Portekiz stili sıcak şarabın yıldız malzemesi taze Algarve portakalı ve ekstra tatlılık ve zenginlik için Porto şarabı eklenmesidir.

vinho quente portekiz stili.jpg

Malzemeler

  • 1 şişe kırmızı şarap
  • 1 bardak Vintage Porto Şarabı
  • 1 adet portakal (dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu (ikiye bölün, tohumları kazıyın ve saklayın)
  • 1 adet çubuk tarçın

​ 

Hazırlanışı

Dilimlenmiş portakalların yarısını şekerle birlikte derin bir tencereye koyun ve ocağı açın. Şeker erimeye başladığında, şurubu karıştırın ve portakal dilimlerini bir tahta kaşıkla hafifçe bastırarak suyunun bir kısmını boşaltın. Sonra porto şarabını, vanilya çubuğunu ve tohumlarını ve tarçın çubuklarını tencereye ekleyin. Karışım güzel kokmaya başladıktan sonra kırmızı şarabı ve kalan portakal dilimlerini ekleyin. Karışımın geri kalanını ısıtın, ancak kaynamasına izin vermeyin. Kupalara veya büyük bir sürahiye koyarak servis yapın. İsterseniz süslemek için portakal kabuğu rendesi ve tarçın çubukları kullanın.