18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 VIN CHAUD -FRANSIZ STİLİ SICAK ŞARAP

vin chaud fransız stili.jpg

Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 şişe kırmızı şarap
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 5 adet karanfil
  • 4 tarçın çubuğu
  • 2 kakule
  • 8 çay kaşığı konyak

 

Hazırlanışı

Keskin bir soyma bıçağı veya sebze soyucu kullanarak, portakallar (beyaz dokuya gelmeden) şerit olarak kesilir. Şarap, şeker, karanfil, tarçın çubukları, kakule ve soyulmuş portakal kabuğu rendesi büyük bir tencerede çok kısık ateşte karıştırılır. Karışım neredeyse kaynayana kadar ısıtılır ve şekerin erimesi için karıştırılır. Şarabın kaynamasına izin verilmez, aksi takdirde alkol buharlaşır ve şarabın tadı etkilenir. Şarap, şeker çözüldüğünde ve karıştırma kaşığı şaraptan kaldırıldığında buhar yükseldiğinde en uygun sıcaklığında olacaktır. Şarabı sıcak tutmak için bu sıcaklığı koruyun ve şarabın baharatlarla demlenmesine izin verin. Ne kadar uzun süre demlenirse, lezzet o kadar güçlü olacaktır. Şarabı ince gözenekli bir elekten veya tülbentle kaplı bir süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye süzün. Baharatları atın. Tencereyi kapatın ve servis yapmadan önce 5 ila 10 dakika bekletin. Isıya dayanıklı bardağa 1 ila 2 çay kaşığı konyak ekleyin ve karışım ile üzerini tamamlayın.