18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 GLØGG –NORVEÇ STİLİ SICAK ŞARAP

​Norveç gløgg'ini farklılaştıran ülkenin ulusal distile içkisi olan aquavit'in kullanılmasıdır.

norvec stili glogg.jpg

Malzemeler

  • 1 şişe kırmızı şarap
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 5 adet karanfil
  • 1 büyük çubuk tarçın
  • 1-2 parça doğranmış taze zencefil
  • 340 gr beyaz şeker
  • ½ şişe aquavit (veya votka veya konyak)
  • 100 gram kuru üzüm
  • 100 gram file badem

​Hazırlanışı

Kırmızı şarap bir tencerede orta-yüksek ateşte yavaşça ısıtılır. Kakule, karanfil, tarçın ve zencefili bir baharat poşetine koyulur ve tencereye eklenir. Şeker ilave edilir. Tencere ocaktan alınır ve yaklaşık iki saat soğumaya bırakılır. Aquavit tencereye eklenir ve orta-yüksek ateşte karışım kaynayana kadar ısıtılır. Kuru üzüm ve bademleri eklenir ve karışımı bir kaba aktarılıp servis edilir.