18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 GLÖGG – İSVEÇ STİLİ SICAK ŞARAP

Glögg (okunuşu: "glue-gh"), genellikle noelde tüketilir ve "parlayan kor" anlamına gelir. İsveç usulü sıcak şarap için viski, votka ve kakule kabuğu ile gelen aromatik tatlar tarifi farklılaştırır.​ 
isvec stili goog.jpg

Malzemeler

  • 1 şişe kırmızı şarap
  • 1 ya da 1/2 bardak viski veya votka (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm (ayrıca servis için 1 çay kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı kakule
  • 1 dilim taze zencefil
  • 1 çubuk tarçın
  • 8 diş karanfil
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • Süsleme için: portakal dilimleri

 

Hazırlanışı

Şarap, viski veya votka (hangisi kullanılıyorsa), şeker, portakal kabuğu rendesi, kuru üzüm, kakule, bir dilim zencefil kökü, tarçın çubuğu ve karanfili üç litrelik bir tencereye koyulur. 77°C'de ısıtılır ve 2 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır ve bir saat bekletilir. Meyveleri ve baharatları çıkarmak için süzülür ve hafifçe yeniden ısıtılır. Servis bardağına birkaç badem ve kuru üzüm eklenir ve bir dilim portakal ile süsleyip servis edilir.