18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 SANTA

Santa.jpgMalzemeler:

  • 60 ml viski
  • 15 ml taze portakal suyu
  • 15 ml taze nar suyu
  • 15 ml şeker şurubu*
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet yumurta akı


Hazırlanışı:  Bütün malzemeleri çalkalama kabına alıp bol buz ile 15 saniye boyunca sertçe çalkalayın. Daha sonrasında bir süzgeç yardımıyla önceden buz doldurduğunuz bardağa boşaltın. Üzerini çubuk tarçın ve karanfil ile süsleyip servis edebilirsiniz.​


* Şeker Şurubu: Eşit miktarda su ve şekeri orta ateşte şeker iyice eriyene kadar karıştırın ve soğuduktan sonra şişeleyin.​


**by Onur Balk**