Paylaş :

PİÑA COLADA

PİÑA COLADA

San Juan'daki Caribe Hilton'da 'Monchito' lakaplı barmen Ramon Marrero tarafından icat edildiği iddia edilen 1950'lerden kalma bu tatlı Porto Riko klasiği, Karayiplerin tropikal repertuarına girip, 1970'lerde aşırı popülerliğiyle daha da ivme kazandı. Ana içerik ve ilham 'Coco López' olarak bilinen  tatlı ve kıvamlı hindistancevizi kremasından gelir. Coco López, Porto Rikolu Ramon Lopez Irızarry tarafından 1950'lerde yaratıldı ve tropik içecek türünün birçok karışımında özlü tropikal içerik haline geldi.

Piña colada ifadesi kelimenin tam anlamıyla 'süzülmüş ananas' anlamına gelir ve çoğu durumda taze meyve suyu kullanılması şiddetle tavsiye edilse de taze ananas suyu çıkarma olasılığı biraz göz korkutucudur, bu yüzden marketten kaliteli bir meyve suyu alınabilir. Pek çok donmuş ve karışım versiyonu olmasına rağmen geleneksel olarak piña colada çalkalanır. 

Malzemeler

  1. 60 ml beyaz rum
  2. 180 ml ananas suyu
  3. 60 ml hindistancevizi kreması
  4. Ananas dilimi
  5. Maraska kirazı

Hazırlanışı

Sıvı malzemeleri buzla çalkalayın. Buzla dolu şarap bardağı içerisine ekleyin. Bardağın üzerini ananas dilimi ve kiraz ile süsleyin.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo