Paylaş :

GLÜHWEİN-ALMAN STİLİ SICAK ŞARAP

GLÜHWEİN-ALMAN STİLİ SICAK ŞARAP

Almanca 'Glühwein' "parlayan şarap" anlamına gelir. Tarif daha basittir, ancak kakule, vanilya, zencefil ve hatta karabiber eklenerek de denenebilir.

Malzemeler

  1. 1/2 orta boy portakal
  2. 3/4 su bardağı su
  3. 1/4 su bardağı toz şeker
  4. 20 adet karanfil
  5. 2 tarçın çubuğu
  6. 2 yıldız anason
  7. 1 şişe sek kırmızı şarap
  8. Servis için: Rom veya Amaretto (isteğe bağlı)

Servis için: Rom veya Amaretto (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Bir sebze soyucu kullanarak portakalın kabuğu beyaz dokuya kesmemeye dikkat edilerek geniş şeritler halinde kesilir. Portakalın suyu sıkılır ve bir yerde bekletilir. Büyük bir tencerede su ve şeker şeker tamamen eriyene kadar kaynatılır. Isı azaltır ve karanfil, tarçın, yıldız anason, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenir. Kokulu bir şurup oluşana kadar yaklaşık bir dakika ısıtılır. Isı daha da azaltılır ve şarap eklenir. En az 20 dakika, en fazla bir saat ısıtılır. Tam kaynamaya ulaşmamasına dikkat edilmelidir. Sonrasında karışım süzülür, rom veya amaretto eklenir ve portakal kabuğu ve yıldız anasonla süslenir.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo